Akdağ yolu planda

ALANYA Orman İşletme Müdürü Cihat Yıkıcı, Antalya Orman Bölge Müdürlüğü Orman Yolları Uzmanı Yusuf Kumbul, Alanya Orman İşletme Şefi Fevzi Ceylani ve Milli Parklar Mühendisi Mevlüt Kodal'dan oluşan heyet dün Akdağ'daydı.

AKDAĞ RÜYASININ ANAHTARI BU YOL
HEYET, Akdağ'a ulaşım için açılması gereken yol güzergahının, orman yol şebeke planına alınması için incelemelerde bulundu ve en uygun güzergah tespit edildi. Yolun açılmasının ardından Akdağ Kayak Merkezi yapımı ihaleye çıkarılabilecek.
- Erkan UYSAL
ALANYA Kaymakamlığı'nın yaklaşık bir ay önce yaptığı başvuru üzerine Alanya Orman İşletme Müdürü Cihat Yıkıcı, Antalya Orman Bölge Müdürlüğü Orman Yolları Uzmanı Yusuf Kumbul, Alanya Orman İşletme Şefi Fevzi Ceylani ve Milli Parklar Mühendisi Mevlüt Kodal'dan oluşan heyet Akdağ'a giderek yapılması ihtiyaç olan 4 kilometrelik Akdağ Kayak Merkezi yolunun orman yol şebeke planına alınması için arazi incelemelerinde bulundu. Heyete Alanya Emlak Komisyoncuları Derneği (ALEKOD) Başkanı Kerim Balıktay da katıldı. Yapılan incelemelerde doğaya zarar vermeyecek şekilde en uygun yol güzergahı tespit edildi. Orman Genel Müdürlüğü'nün uygun görmesi durumunda 4 kilometrelik yol Alanya Orman İşletme Müdürlüğü orman yolları şebeke ağına dahil edilecek. Yolun yapımında, protokol kapsamında veya İl Özel İdare'ye (İÖİ) devir gibi alternatifler de gelecekte değerlendirilecek. Bölgedeki incelemeler sonrasında konuşan Yıkıcı, ormanların ekonomik, sosyal ve ekolojik olmak üzere üç temel fonksiyonunun bulunduğunu söyledi. Yıkıcı, "Bu bölgedeki orman kaynaklarımızın sosyal ve rekreasyon özelliği öne çıktığı için burası 2009 yılında rekreasyon alanı olarak ilan edilmişti. Bu bölge aynı zamanda yaban hayatı koruma sahasında yer alıyor. Bölgede birçok endemik ve doğal türler bulunuyor. Bunun yanında burası biyolojik çeşitliliğin oldukça zengin olduğu bir alan" dedi. Yaklaşık 250 bin TL maliyeti olacağı düşünülen yolun yapılmasıyla Akdağ'a ulaşım sağlanacak. Akdağ'daki incelemeler sonucunda bir rapor hazırlanacak. Hazırlanan rapor Antalya Orman Bölge Müdürlüğü aracılığıyla Orman Bölge Müdürlüğü'nün onayına sunulacak. Raporun bir hafta içerisinde hazırlanması bekleniyor. "ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR" Bunun dışında heyet, yollarda da incelemelerde bulundu. 14 kilometresi asfalt olan mevcut 33 kilometrelik Alanya-Akdağ arasındaki yolun da standartlarının yükseltilmesi gerektiği tespit edildi. Alanya'da yangın yollarıyla birlikte bin 280 kilometre mevcut yangın yolu bulunuyor. 2012'de de 10 kilometrelik yol yapımı devam ediyor. Kuşyuvası yolu da dahil birçok köydeki ulaşımın sağlandığı yolların büyük bölümünün orman teşkilatı tarafından inşa edildiğini belirten Yıkıcı, "Yeni yol yapım çalışması ve yolların standartlarının yükseltilmesi için büyük onarım, altyapı ve üstyapı çalışmaları geçmişte olduğu gibi 2012'de de devam ediyor. Yapım çalışmalarında ihale yöntemi dışında Alanya Orman İşletme Müdürlüğü'ne ait bir dozer ve greyder aracılığıyla çalışmalar devam ediyor" şeklinde konuştu. ÇALIŞMALARI DA İNCELEDİ Öte yandan Yıkıcı ve beraberindekiler Kızılcaşehir ve Obaalacami köylerini birbirine bağlayacak iki buçuk kilometrelik orman yolu yapım çalışmalarını da yerinde inceledi.

#

03 Ağu 2012 - 01:59 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber