Akademi'de final dersini Türel verdi

Antalya Siyaset Akademisi'nin final dersinde konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, “Başkanlık Sistemi ile bu ülkenin ayağındaki prangalar çözülecek, demokrasi daha da güçlenecek” dedi

Haber: Alper KUTAY
ADALET
ve Kalkınma Partisi (AKP) Genel Merkezi Araştırma Geliştirme (AR-GE) Başkanlığı tarafından Türkiye genelinde, aralarında Alanya'nın da bulunduğu pek çok il ve ilçede yeniden başlatılan 17. Dönem Siyaset Akademisi’nin Antalya’daki final dersine katılan Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, deneyimlerini paylaştı. Toplantıya AKP Antalya İl Başkanı Rıza Sümer, AKP İlçe Başkanı Mustafa Berberoğlu, Büyükşehir Alanya Koordinatörü Hüseyin Güney ve AKP İlçe Teşkilatı yöneticileri de katıldı. Siyaset Akademisi kapsamında bugüne kadar birçok İl'de konferanslar verdiğini anlatan Türel, bu buluşmalardan büyük keyif aldığını söyledi. Türkiye’de siyaseti konuşurken 15 Temmuz darbe girişiminin bir milat olarak kabul edilmesi gerektiğine vurgu yapan Başkan Türel, “15 Temmuz’da dünya teşkilat ve milli irade nedir öğrendi" dedi.
'TÜRKİYE LİDERİNİ DAHA İYİ TANIDI'
"Çünkü 247 şehidimiz bizim batan güneşlerimiz değildi. Onlar bu ülkenin yolunu aydınlatan, ışık saçan güneşlerimiz oldu" diyen Türel, "Biz milletimiz ile 15 Temmuz’da siyaset defterini yeniden yazdık. Siyaset; teori, fikir ve inanç üzerine kurulur. Güçlü lider, 15 Temmuz’da liderliğin ne olduğunu, halkımızı demokrasiye sahip çıkmak adına sokaklara davet ederek ve kendisi de sokakta buna liderlik ederek siyaseti çok farklı tanımladı” diye konuştu. Başkanlık Sistemi ile ilgili de konuşan Başkan Türel, “Bugün Başkanlık Sistemi'ne karşı çıkanlar, muhtemel seçimlerde şoförün kim olacağı ile ilgili endişesi olanlardır. Biz başkanlıkta kendimize göre olan sistemi bulacağız. Başkanlık Sistemi ile bu ülkenin ayağındaki prangalar çözülecek, demokrasi daha da güçlenecek” dedi.

09 Ara 2016 - 13:34 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber