AK Parti binasını yakmak istediler

Muş'un Varto ilçe merkezinde giriş- çıkışı barikat kurarak kontrol altına alan teröristler, AK parti ilçe binasını molotof kokteyl atarak yakmak istediler

AK Parti İlçe Başkanı Ercan Özer, "Bunlar bizi de yakar" dedi. Muş'un Varto ile Bingöl'ün Karlıova ilçesinin güvenlik kuvvetleri tarafından ulaşıma açılması üzerine göstericiler bu kez Varto ilçe merkezinde eyleme başladı. İlçenin giriş- çıkışını barikatlarla kesen göstericiler, çevrede terör estirmeye başladı. 1946 ve 1966'da meydana gelen depremlerin can ve mal kaybına yol açtığı Varto'da olayların başlaması üzerine esnaf işyerlerini kapatarak evlerine çekildi. Yüzleri maskelerle kapalı eylemciler, Belediye İş hanında bulunan Ak Parti ilçe binasına mototof kokteyl attılar. İkinci katta bulunan parti binasında çıkan yangına Belediyeye ait itfaiye müdahale ederek söndürdü.

AK PARTİ İLÇE BAŞKANI: BİZİ DE YAKARLAR

AK Parti Varto İlçe Başkanı Ercan Özer, Cumhuriyet Caddesinde Eski Belediye İşhanının 2'nci katındaki parti binasını saat 11.00'de açtığını söyledi. Yolu kapatan teröristlerin ilçe merkezine geldiğine dair bilgi aldığını vurgulayan Ercan Özer, parti binasını kilitleyerek bölgeden uzaklaştığını belirtti. Esnaf olan Ercan Özer ilçedeki son durumla ilgili olarak şöyle konuştu: Saat 12.00'de Varto merkeze geldiklerini öğrendik. Saat 14.00 sıralarında AK parti ilçe binasına molotof kokteyl atmışlar. Binadaki her şey ahşaptı. Burada polislerle çatışmaya girdiler. Bir polis aracını devirdiler. Biz o bölgeye yaklaşamıyoruz. Bizi yakalasalar parti gibi yakarlar."

22 Ağu 2014 - 15:59 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber