Ahmet Hakan ifade verdi: Şikayetçiyim

Gazeteci Ahmet Hakan, darp edildiği olaya ilişkin açılan davada celse arası ifade verdi. Sanıklardan şikayetçi olduğunu belirten Hakan, "Yere düştüğümde birden fazla kişi tarafından tekmelendim" dedi

İSTANBUL 60. Asliye Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya Ahmet Hakan ve sanıklar katılmadı. Tarafların avukatları temsil ederken şikayetçilerden Hakan’ın şoförü Sari Demir duruşmada hazır bulundu. Duruşmada tanık olarak dinlenen gazeteci Mansur Foroutan, olaydan önce bazı sanıkları Hakan’ın evinin yakınlarında bir kafede gördüğünü söyledi. Tanık Foroutan kendisine gösterilen fotoğraflardan, Ahmet Şengüler ile Kamuran Ergin’i teşhis etti. Foroutan, "Yağmurlu bir hava vardı, kafede de çok az kişi bulunuyordu. Oranın müdavimlerindenim. Mahallenizdeki insanları tanırsınız. Bu kişiler oranın insanı değillerdi. Genel olarak kafeye gelen insanların görüntüsünde değillerdi" dedi.
HAKAN’IN KARDEŞİ TANIK OLARAK DURUŞMAYA KATILDI
Duruşmada Ahmet Hakan’ın kardeşi Mahmut Fazıl Coşkun da tanık olarak dinlendi. Ağabeyi Ahmet Hakan’ın karşı binasında oturduğunu kaydeden Fazıl Coşkun, olay günü bağrışmalar üzerine pencereden baktığını ve olayı gördüğünü söyledi. Fazıl Coşkun, saldırı anını ve ağabeyinin kaçmaya çalıştığını gördüğünü belirterek, "Bunun üzerine hemen aşağı indim. Aşağı indiğimde ağabeyimi göremedim. İki saldırgan ile koruma ve şoför arasında itiş kakış devam ediyordu. Olayı anlamaya çalışıyordum. Saldırganlar daha sonra bir araçla ayrıldılar" diye konuştu.
AHMET HAKAN CELSE ARASI İFADE VERDİ
Hakim, şikayetçi Ahmet Hakan’ın celse arası gelerek ifade verdiğini hatırlattı. Hakan’ın ifadesinde, sanıkları tanımadığını ve kendisine saldıran ilk kişinin Ahmet Şengüler olduğunu söyledi. Şengüler’in, yüzüne yumruk attığını, tehdit ve hakaret içerikli ifadeler kullandığını kaydeden Hakan, bunlar yaşandığı sırada yere düştüğünü söyledi. Oradan uzaklaşmaya çalışması esnasında birinin sırtına tekmeyle vurduğunu ve bunun sonucuna tekrar yere düştüğünü kaydeden Hakan, birden fazla kişi tarafından tekmelendiğini belirtti. Kendisini tekmeleyenlerin yüzünü göremediğini kaydeden Hakan, bu sırada diğer saldırganların şoförü ve korumasını engellediklerini belirtti. Hakan, olayın hemen ardından hastaneye gittiğini, yaşadığı saldırı nedeniyle burun ve kaburgalarında kırık oluştuğunu ifade etti.
ESKİ POLİS DİĞER SANIKLARI YÖNLENDİRDİ
Ahmet Hakan’ın avukatlarından Aslı Kazan, dava dosyasındaki yazışmaların olduğu CD’nin dökümünü yaptırdıklarını hatırlattı. Av. Kazan, yazışmalara göre sanık Yahya Kemal Gezer’in diğer sanıkları yönlendirdiğini ancak Gezer’in bu yazışmaları telefonundan sildiğini söyledi. Av. Kazan, yazışmaların “Viber” adlı uygulama üzerinden yapıldığını, sanık Gezer liderliğinde müvekkiline yönelik saldırının nasıl organize şekilde gerçekleştiğini gösterdiğini kaydetti.
“Viber” kayıtlarındaki olay günü yapılan yazışmalarda, sanıklar Hakan’ın program sunduğu sırada kanalın önünde beklerken sanık Yahya Kemal Gezer ile konuşuyor.
SANIKLARIN YAZIŞMALARI DAVA DOSYASINDA
Şarjının bitmek üzere olduğunu söyleyen Uğur Adıyaman, Gezer’e program bitince kendilerine haber vermesini istediği bir mesaj gönderiyor. Sanık Gezer, program bitince diğer sanıklara mesajla haber vererek, dikkatli olmalarını ve etrafı iyi kolaçan etmelerini söylüyor. Gezer, Adıyaman’a, “Yaklaştığınızda tedbirli olabilir, iyi bakın etrafa” deyince, Adıyaman “tamam abi” yanıtını veriyor.
Ara kararını açıklayan mahkeme, taraflara süre vererek duruşmayı erteledi.
OLAYIN GEÇMİŞİ
Gazeteci Ahmet Hakan 1 Ekim 2015 tarihinde, televizyon programı çıkışı evinin önünde aracından inerken koruması ve şoförüyle birlikte saldırıya uğramıştı. Hakan’ın burnu ve kaburgasında kırıklar meydana gelirken, olay yerinden kaçan saldırganlar kısa sürede gözaltına alınmıştı. Mahkemeye çıkarılan saldırganlardan Ahmet Şengüler "kasten yaralama" suçundan tutuklanırken, 6 kişi ise serbest bırakılmıştı.
İDDİANAMEDEN
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, şüphelilerden Ahmet Şengüler’in, "Mala zarar verme", "Kasten silahla yaralamaya teşebbüs", "Basit yaralama", "Kemiklerin kırılmasına zarar verecek şekilde kasten yaralama" ve "Hakaret" suçlarından 3 yıldan 12 yıl 4 aya kadar hapsi talep ediliyor. Diğer 6 şüphelinin ise "mala zarar verme", "kasten silahla yaralamaya teşebbüs", "basit yaralama", "kemiklerin kırılmasına zarar verecek şekilde kasten yaralama" suçlarından 2 yıl 8 aydan 10 yıla kadar hapisle cezalandırılmaları isteniyor.

27 Nis 2016 - 16:26 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber