Aday adayları Antalya’da buluşuyor

AKP’de 11 Şubat’ta başlayan aday adaylığı başvuru süresi 20 Şubat itibariyle son buldu. En son başvuru yapan isim ise eski İl Başkanı Mustafa Köse oldu

ADALET

ve Kalkınma Partisi’nde (AKP) 11 Şubat'ta başlayan aday adaylığı başvuruları 20 Şubat Cuma günü itibariyle sona erdi. Başvurular, AKP Genel Merkezi ve il başkanlıkları üzerinden yapıldı. AKP, aday adaylık başvurusu için özel aidat olarak erkek adaylardan 5 bin TL, kadın adaylardan 2.500 TL aldı, engellilerden ise ücret talep etmedi. Başvuruların sona ermesinin ardından AKP'de, 28 Şubat-1 Mart tarihleri arasında teşkilat temayül yoklaması yapılacak. Temayül yoklamasından sonra 6 Mart'ta AKP Genel Merkezi’nde komisyon çalışmaları ve aday adaylarına yönelik mülakatlar başlayacak.

ALANYA’DAN 8 BAŞVURU OLDU

Merkez yoklamasının esas alınacağı parti adaylarının belirlenmesi ve sıralama tespitine yönelik çalışmalar, Genel Başkan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında, 23 Mart-7 Nisan tarihleri arasında düzenlenecek toplantılarla sonuçlandırılacak. Öte yandan AKP’de Antalya bölgesinden çok sayıda başvuru yapılırken, Alanya’dan Ömer Kocaman, Övünç Özkan, Hüsnü Akçalıoğlu, Hasan Uğur, Mustafa Başak, Ali Kiriş, Habibe Gülden Özdil ve Ferdi Çakar dışında başvuru olmadığı öğrenildi. AKP İl Başkanı Avukat Rıza Sümer ise AKP’nin tüm milletvekili aday adaylarını bugün saat 09.30’da Antalya Ramada Otel’de düzenlenecek toplantıya davet etti.

20 Şub 2015 - 18:57 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber