Acılı babadan suçlama

Bisikletten düşen çocuk, iki gün sonra öldü. Oğlunun ölümünde ihmal bulunduğunu ileri süren baba, çocuğunu muayene eden doktoru suçladı

- Akın BAYCAN ALANYA'DA, 4 Nisan tarihinde geçirdiği bisiklet kazası sonucu yaralanan ve bir gün sonra götürüldüğü hastanede ayakta tedavi edilerek taburcu edilen 11 yaşındaki çocuk, hayatını kaybetti. Alınan bilgiye göre, Tosmur beldesindeki evlerinin önünde 4 Nisan günü bisikletten düşen Fatma Özmüftüoğlu İlköğretim Okulu 4. sınıf öğrencisi Ramazan Benek, ailesine bisikletten düştüğünü söyledi. Rahatsızlanması üzerine babası Ahmet Benek ve dayısı Übeydullah Tok tarafından dün Alanya Devlet Hastanesine kaldırılan Ramazan Benek, röntgen filminin çekilmesi ve ayakta tedavi edilmesinin ardından taburcu edildi. Gece yeniden rahatsızlanan Ramazan Benek, ailesi tarafından Alanya Devlet Hastanesine götürülürken yolda hayatını kaybetti. Cumhuriyet Savcılığı da çocuğun ölümüyle ilgili soruşturma başlattırken, Benek'in cesedi otopsi yapılmak üzere Antalya Adli Tıp Kurumuna gönderildi. İHMAL İDDİASI Baba Ahmet Benek, gazetecilere yaptığı açıklamada, oğlunun bisikletten düştükten sonra koşarak eve geldiğini ve bir şeyinin olmadığını söylediğini, ertesi gün oğlunun rahatsızlanması üzerine Alanya Devlet Hastanesine gittiklerini anlattı. Hastanede oğlunun röntgen filminin çekildiğini ve ağrı kesici hap verdikten sonra görevli doktorun, ''Oğlunuzun hiç bir şeyi yok'' diyerek, hastaneden gönderdiğini ileri sürdü. Ahmet Benek, ''Eve geldik ama oğlum sürekli mide bulantısı ve baş dönmesi yaşıyordu. Gece saat 03.00 sıralarında kusmaya başladı. Tekrar hastaneye götürmek üzere yola çıktık ama yetişemedik. Oğlum yolda hayatını kaybetti. Oğlum göz göre göre öldü. Sorumluların yargılanmasını istiyorum'' dedi. Ramazan Benek'in dayısı Übeydullah Tok ise, ''Ben de hastanedeydim. Hiçbir müdahalede bulunulmadı. Röntgen filminin ardından bir hap verdiler ve bizi eve gönderdiler'' diye konuştu. BAŞHEKİM DR. BAŞARAN Alanya Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. İsmail Başaran, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ramazan Benek'i muayene eden doktor Mehmet Uğur Baran'ın, Korkuteli Devlet Hastanesinden Alanya Devlet Hastanesine 3 aylık geçici görevle geldiğini belirterek, ''Olayla ilgili idari soruşturma başlattık. Savcılık ise adli soruşturma başlattı. Eğer personelimizin bu konuda bir kusuru varsa gereken muhakkak yapılacaktır'' dedi. Bu arada, küçük çocuğu muayene eden doktor açıklama yapmazken, Benek'in hastanede kafatasının röntgen filminin çekildiği ve herhangi bir bulguya rastlanılmadığı için taburcu edildiği öğrenildi.

#

07 Nis 2010 - 00:00 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber