'Acilen sicil affı çıkarılmalı'

Alanya'da konuşan Göller Bölge Birliği Başkanı Ahmet Tural, "Hükümet esnafa faizsiz kredi veriyor ama esnaf bu krediye ulaşmakta zorluk çekiyor" dedi.

ALANYA

Sanayi Esnaf  Kefalet Kredi Kooperatifi'nin Mali Genel Kurulu gerçekleştirildi. Alanya Şoförler Odası Düğün Salonu'ndaki Genel Kurula Göller Bölge Birliği Başkanı Ahmet Tural, Alanya Sanayi Esnaf Kefalet Kredi Kooperatifi Başkanı Ahmet Sert, Alanya Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Velittin Yenialp, Alanya Pansiyoncular Odası Başkanı Hüseyin Değirmenci, Alanya Şöförler Odası Başkanı Ali Akkaya, Alanya Metal İşleri Odası Başkanı Kerim Taş ile Alanya Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Nuri Demir, kooperatifin yönetim kurulu üyeleri katıldı.  Genel kurulda önce divan oluşturuldu. Saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam eden genel kurulda yönetim kurulu ve denetim kurulu faaliyet raporları okunarak kabul edildi. Kooperatifin 3 milyon 924 bin TL kredi kullandırdığı ifade edilen genel kurulun dilek ve temenniler bölümünde konuşan Başkan Sert, Kendi kooperatiflerini bir banka olarak kabul ettiklerini söyledi. Sert, "2015 başlarında son bankamızı Alanya'ya hediye ettik. Alanya ticaretine katkı koymak için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Sicile kayıtlı üye sayımız 14 bin civarında" dedi.

'ESNAF KREDİYE ULAŞAMIYOR'

Göller Bölge Birliği Başkanı Ahmet Tural da, "Bizim kredi kullandırdığımız para devletin, vatandaşların parası. Kredi kullandırırken eşit, adil olacağız. Halk bankası ile irtibatı kesmeden kredi kullandıracağız. Yeni açılan bu kooperatifin bir yılına baktığımız zaman iyi yolda gittiğini görüyoruz. Bizim amacımız esnaf ve sanatkarın sesini yetkililere duyurmak. Hükümet tarafından esnafa faizsiz kredi çıktı ama esnaf bu krediye ulaşmakta zorluk çekiyor. 50-100 TL'lik gecikmelerden dolayı esnaf çizik yiyor. acilen sicil affının çıkarılması yönünde yetkililerin sesimizi duymasını istiyoruz" diye konuştu.

30 Oca 2016 - 11:22 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber