ABD'ye damga vurdu

Columbia Üniversitesi'ndeki başarılı eğitiminin ardından çok sayıda organizasyon düzenleyen ve büyük anlaşmalarda yer alan Alaettinoğlu, şimdiden gelecek vaat ediyor

ALANYALI Ömer Alaettinoğlu, ABD'deki başarılı eğitim hayatının ardından yakında ülkenin en büyük yatırım bankalarından Credit Suisse'de yatırım bankacılığı analisti olarak işe başlayacak. Robert Kolej'den 2012'de mezun olan Alaettinoğlu, sonra Columbia Üniversitesi'ne kabul edildi. Eğitim geçmişiyle ilgili konuşan Alaettinoğlu, Columbia Üniversitesi'nin yüzde 6.0'lık kabul oranıyla dünyada Harvard Üniversitesi'nden sonra en düşük kabul oranına sahip eğitim kurumu olduğunu söyledi. Alaettinoğlu, "Columbia Üniversitesi aynı zamanda dünyada en çok Nobel Ödülü kazanan ve Kemal Derviş, Orhan Pamuk ve Mehmet Öz'ün de ders verdiği okul. Burada Columbia Üniversitesi'nin başvuruyla kabul alan tek bölümü olan finans mühendisliğine başvurdum. Bütün üniversitede bölüme kabul alan 7 kişiden biri oldum. Columbia Üniversitesi Finans Mühendisliği Bölümü dünyanın en iyi ve zor finans mühendisliği programı olarak geçiyor. Program boyunca bilişimsel finans, portfolyo teorisi, algoritmik alım satım gibi konular üzerine eğitim alıp çalışmalar yaptım. Columbia'da Türk Öğrenci Birliği'ni kurdum ve 3 sene boyunca başkanlığını yaptım. Bu süre boyunca Ekmeleddin İhsanoğlu, Vuslat Doğan Sabancı, Elif Şafak, Mehmet Yılmaz, İzzet Garih gibi liderleri ağırladık. Ermeni tehcirinin neden soykırım olmadığını anlatan ABD'li tarihçileri (Edward Erickson) konuşturduk. Dünyada ve ülkemizde yükselen terörizmi kınamak için üniversite çapında etkinlikler düzenledik. Grubumuz kurulduktan hemen sonraki sene, Washington merkezli ABD'nin ana Türk çatı kuruluşu olan Assembly of Turkish American Association'un senelik düzenlediği ABD'nin en büyük Türk konferansına 'Amerika'nın en başarılı Türk Öğrenci Birliği' olarak davet edildi. 3 binden fazla öğrenci üyesiyle Columbia'nın en büyük finans grubu olan Columbia Finansal Yatırım Grubu'nun 2 sene yönetim kurulu üyeliğini, bir sene de başkanlığını yaptım. Grubun tarihindeki ilk ABD'li olmayan yönetim kurulu üyesi, daha sonra da ilk ABD'li olmayan başkanı oldum. Aynı zamanda Columbia'nın öğrenciler tarafından yönetilen tek fonu LionFund'un da 3 sene yönetim kurulunda çalıştım. Üniversitenin üçüncü senesinin yaz ayında dünyanın sayılı yatırım bankalarından biri olan Credit Suisse'in New York ofisinde yatırım bankacılığı analisti olarak staj yaptım. Staj boyunca İngiliz kimya firması Alent'in Platform Specialty Products tarafından 2.4 milyar dolara satın alınması, Sikorsky helikopterlerinin Lockheed Martin tarafından 9 milyar dolara satın alınması, ABD'nin en büyük kapı ve pencere üreticisi Credit Suisse'in halka arzı gibi anlaşmaları sonuçlandıran 4 kişilik gruplarda yer aldım. Stajın sonunda okulu bitirdikten sonra başlamak üzere iş teklifi aldım. İş teklifini kabul ettim. Temmuz'da şirketin New York ofisinin yatırım bankacılığı analisti olarak işe başlayacağım" dedi.

23 May 2016 - 23:14 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber