8 yıl hapsi isteniyor

Eski HDP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel hakkında, PKK'yı alenen övdüğü gerekçesiyle "Suçu ve suçluyu övme" suçundan 4 ayrı iddianameden, toplam 8 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı

ESKİHDP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel hakkında, "Suçu ve suçluyu övme" suçundan, 4 ayrı iddianameden, toplam 8 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

"TERÖR ÖRGÜTÜNÜ ALENEN ÖVDÜ"

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan 4 ayrı iddianamede, Sebahat Tuncel'in 2008, 2009 ve 2010 yıllarında Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) ve Demokratik Toplum Partisi (DTP) etkinliklerinde sarf ettiği sözlerle, terör örgütü PKK'yı alenen övdüğü belirtildi.

Tuncel'in, Kadıköy, Kartal ve Pendik ilçelerinde düzenlenen BDP ve DTP etkinliklerindeki sözlerinin toplantı görüntülerine ve polis tutanaklarına yansıdığı belirtilen iddianamelerde, eski milletvekilinin PKK terör örgütünü överek suçu ve suçluyu övme eylemini gerçekleştirdiği ifade edildi.

TOPLAMDA 8 YILA KADAR HAPİS İSTEMİ

Sebahat Tuncel hakkında, "Suçu ve suçluyu övme" suçundan 4 ayrı iddianameden toplamda 8 yıla kadar hapis cezası istemiyle Anadolu Asliye Ceza Mahkemelerinde dava açıldı. Tuncel'in yargılanmasına önümüzdeki günlerde başlanacak.

Sebahat Tuncel hakkında, 2008, 2009 ve 2010 yıllarında Anadolu Yakası'nın çeşitli ilçelerinde terör örgütü PKK'yı övücü konuşmalar yaptığı gerekçesiyle 4 ayrı soruşturma başlatılmıştı. Tuncel hakkında o tarihlerde başlatılan soruşturma ve soruşturmaya ilişkin deliller, 2011 yılında HDP İstanbul Milletvekili olması nedeniyle Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne fezleke olarak gönderilmiş, Tuncel'in milletvekilliği sıfatı kalkınca, fezleke yeniden savcılığa iade edilmişti.

24 Şub 2016 - 18:26 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber