7 ay önce başlayan kazı gizemini koruyor

8 Bin yıllık geçmişe sahip tarihi ilçede yoğun güvenlik önlemi altında devam eden kazıda, Danyel Peygamberin veya Roma İmparatoru Dakyanus’un hazinesinin çıkarıldığı bile iddia ediliyor

MERSİN'İN  Tarsus ilçesinde 82 Evler Mahallesi’nde 7 aydır süren gizemli kazı, merak uyandırmaya devam ediyor.  
Mersin'de 8 bin yıllık köklü tarihiyle dikkat çeken medeniyetler beşiği Tarsus ilçesi, son yılların en gizemli kazı efsanesine ev sahipliği yapıyor.

82 Evler Mahallesi'nde, gecekondu türündeki bir evde bir polis memurunun defineciler tarafından öldürüldüğü iddiasıyla başlayan ve polislerin yoğun güvenlik önlemi aldığı arkeolojik kazı, tam 7 aydır devam ediyor. Dört evin avlusunda yaklaşık 150 metrekarelik bir alanda devam eden kazı alanının görüntüsü alınmaması için her yer mavi branda ve tel örgü ile çevrildi.
7 ay önce başlatılan kazı çalışmalarının sadece Ankara’dan gelen özel ekip tarafından yürütülmesi ve kamuoyuna resmi bir açıklama yapılmaması çeşitli spekülasyonlara neden oldu. Gizemli kazı, Danyel Peygamberin veya Roma İmparatoru Dakyanus’un hazinesinin çıkarıldığı yönünde çeşitli şehir efsanelerine yol açmış bulunuyor.
Kazının ilk başladığı günlerde çevredeki binalara keskin nişancıların yerleştirildiği, evin bulunduğu sokağın giriş ve çıkışında ise tam donanımlı özel hareket polisinin aldığı önlemler, bölgede oturan vatandaşların aşırı tepkisini çekince güvenlik önlemi hafifletildi. Nöbetçi polisler çevreyi sürekli kontrol ederken, kazının ne zaman biteceği ise söylenmiyor.
Esrarengiz kazı konusunda yetkililer herhangi bir açıklama yapmazken mahalleli ise kazının 7 aydır devam ettiğini ve güvenlik önlemleri olduğunu, kimsenin o bölgeye yaklaştırılmadığını söyledi.

27 May 2017 - 14:53 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber