65 gün sonra cesedi bulundu!

Muğla’nın Köyceğiz İlçesi’ndeki evinden işe gideceğini söyleyerek ayrıldıktan 65 gün sonra, dere yatağında çürümüş cesedi bulunan ve otopsinin ardından defnedilen 60 yaşındaki Şevki Sancar’ın mezarı, savcılık kararıyla yaklaşık 17 ay sonra açıldı

MUĞLA’NIN

Köyceğiz İlçesi’ndeki evinden işe gideceğini söyleyerek ayrıldıktan 65 gün sonra, dere yatağında çürümüş cesedi bulunan ve otopsinin ardından defnedilen 60 yaşındaki Şevki Sancar’ın mezarı, savcılık kararıyla yaklaşık 17 ay sonra açıldı. İncelenecek kemiklerde, ateşli silah yaralanmasına bağlı herhangi bir izin bulunup bulunmadığının araştırılacağı öğrenildi.

Sazak Mahallesi’nde hayvan alıp satan dört çocuk babası Şevki Sancar, geçen yıl 28 Şubat’ta, Çayhisar Mahallesi’ne iş için gitmek üzere evinden ayrıldı. Bir daha evine dönmemesi üzerine, çocukları jandarmaya kayıp başvurusunda bulundu. Bölgede çalışma başlatılmasına rağmen AKUT, jandarma ve köylüler, Sancar’ın izine rastlamadı. 65 gün sonra Akköprü Mahalesi’nde bir çoban, Bozburun Mahallesi’ndeki ormanlık alanda keçi otlatırken, dere yatağında çürümüş bir erkek cesedini fark etti. İhbar üzerine bölgeye gelen jandarma ekiplerince başlatılan araştırma sonucu, ölen kişinin Şevki Sancar olduğu belirlendi. Sancar, üzerindeki kıyafet ile yanında bulunan poşette taşıdığı iş kıyafetlerinin ailesi tarafından teşhis edilmesiyle tanındı. Ancak Sancar’ın kayıp olduğu gün üzerinde bulunan cüzdan ve cep telefonuna rastlanmadı. Sancar’ın çürüyen cesedi, otopsinin ardından yaklaşık 17 ay önce, Ortaca’nın Çaylı Mahallesi Gaydere Mevkii’ndeki kabristanda toprağa verildi. Kıyafetlerinde deliklere rastlandı, ancak çürümeye mi bağlı olduğu yoksa silahla ateş açılması sonucu mu oluştuğu belirlenemedi. Çürümüş cesette yapılan otopside de net bir bulguya ulaşılamadı.

Şevki Sancar’ın mezarı, yeniden detaylı inceleme yapılmak üzere, 17 ay sonra savcılık kararıyla sabah saatlerinde açıldı. Kabirden Sancar’ın kemikleri ile cenazenin altında bulunan 5 santimlik toprak tabakası da alındı. İncelenecek kemiklerde, ateşli silah yaralanmasına bağlı herhangi bir izin bulunup bulunmadığının araştırılacağı öğrenildi. Alınan kemik ve toprak, detaylı inceleme için İstanbul Adli Tıp Kurumu’na gönderildi.

16 Eki 2015 - 12:40 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber