61 yıl boyunca ne yaptı ?

Hakkari’nin Yüksekova ilçesine bağlı Kadıköy’de 1944 yılında kaybolan Ahmet Sevdin, 2005 yılında Kuzey Irak’ta perişan bir halde bulundu. Konuşamayan Sevdin, 61 yıl boyunca neler yaşadığını kimseye anlatamıyor. Sevdin'in başına neler geldiğini bilmeyen ailesi şimdi kimlik savaşı veriyor

Hakkari’nin Yüksekova ilçesine bağlı Kadıköy’de 1944 yılında kaybolan Ahmet Sevdin, 2005 yılında Kuzey Irak’ta perişan bir halde bulundu. Konuşamayan Sevdin, 61 yıl boyunca neler yaşadığını kimseye anlatamıyor.

1944 yılında Yüksekova’ya bağlı Kadıköy’de çobanlık yaparken kaybolan Ahmet Sevdin’den 61 yıl sonra haber alan ailesi, onu Irak’ın kuzeyindeki bir köyde buldu. 1944 yılında kaybolduktan sonra bütün çabalarına rağmen amcalarından bir iz bulamayan aile, amcaları Sevdin’in Irak’a gitmiş olabileceğini tahmin etmelerine rağmen, Saddam yönetiminin uyguladığı katı yasalar yüzünden buraya gidemediklerini belirtti. Mustafa Sevdin, 2005 yılında amcasına benzeyen birinin Kuzey Irak’ın bir köyünde olduğu bilgisini alınca buraya gittiğini belirterek, "Oradaki yakınlarımızın yardımıyla amcama benzediği söylenen kişinin yanına gittim ve bahsettikleri kişinin öz amcam olduğunu görür görmez anladım. Amcam hiç konuşamıyor. Psikolojik sorunları olduğunu fark ettik. Amcamı tekrar Türkiye’ye getirdim. 61 yıl boyunca neler yaşadığını, başına neler geldiğini bilmiyoruz" dedi.

“AMCAM İŞKENCENİN İZLERİNİ ÜZERİNDEN HALA ATAMADI”

Amcasına Irak’ta Saddam güçleri tarafından işkence edildiğini düşündüğünü belirten Mustafa Sevdin, "Amcamı Irak’ın Benayink köyünde çaresiz, akli dengesi bozuk, konuşma yetisini kaybetmiş, başında büyük bir yarık, vücudu mosmor bir halde bulduk. Amcam Saddam zamanında işkenceye maruz kalmış, şimdi bile televizyonda polis ve ya asker gördüğünde, ‘İşte beni bu hale getirenler. Ben bir şey yapmadım’ deyip bağırmaya başlıyor. Korktuğu zaman da her tarafı morarıyor. O kadar işkence görmüş ki yaşadığı travmanın etkisinden kurtulamıyor" diye konuştu

18 Şub 2014 - 16:02 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber