5 saat süren film gibi operasyon

Vadide mahsur kalan 19 yaşındaki geç, 5 saat süren film gibi operasyon ile kurtarıldı. Kurtarma ekipleri hem zamana hem de soğuk havaya karşı yarıştı

KAYSERİ'DE 19 yaşındaki Orhan K. Erciyes Dağı’nın eteklerinde yürüyüşe çıktı. Vadide dik yamaca tırmanan Orhan K. mahsur kalınca önce yakınlarına ardından polis ekipleri ile kurtarma ekiplerine haber verdi.
İhbarı alan polis, 112, UMKE, AFAD ve Turkuaz Kurtarma Ekipleri, ilk olarak Orhan K.’nın mahsur kaldığı yeri belirlemeye çalıştı. Yerinin belirlenmesi sonrasında ekipler, Orhan K.’yı bulunduğu yerden sağ salim kurtarmak için zamana ve soğuk havaya karşı yarıştı. Ekipler. Soğuk havada Orhan K.’nın bilincini açık tutmak ve moral vermek için çaba sarf ederken, soğuk havada ısınabilmek için ateş yaktı.
Orhan K. ve yanına inecek olan arkadaşlarının güvenliğini sağlayan ekipler, halat ile ilk olarak Orhan K.’yı ardından da arkadaşlarını çekerek kurtardı.
Mahsur kaldıktan 5 saat sonra kurtarılan ve ilk muayenesi yapılan 19 yaşındaki Orhan K., ‘’Ufak bir aksilik sonucunda böyle oldu. Buradan inmek istemiyordum ama aksilik olunca, kurtulmak için inmem gerektiğini düşündüm. Daha dik bir yamaç olunca inemedim, tekrar çıkmak istedim ama olmadı’’ diye konuştu.
Kendisini kurtaran ekiplere teşekkür eden Orhan K. yapılan ilk muayenesi sonrasında ambulansla hastaneye götürüldü.

27 Şub 2017 - 09:28 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber