4 kez ceza yediler ama vazgeçmediler

Antalya’nın Serik ilçesi Karıncalı Mahallesi mevkiinde bulunan besi çiftliğinin atık suyunu arazilerin içinden geçen dereye boşaltarak dereyi kirlettiği iddia edildi. Serik Çiftçi Malları Koruma Kurulu Başkanı Beyazıt Işık, işletmenin geçmiş yıllarda 4 kez ceza tatbik edilmesine rağmen çevreyi kirletmeye devam ettiğini söyledi

SERİK'İN Çanakçı Mahallesi mevkiinde bulunan bir büyükbaş hayvan çiftliği tesisinin, yer altından tahliye borusu ve açık arktan akıttığı atık suyunu arazilerin içinden geçen dereye boşaltarak derenin kirlenmesine neden olduğu bildirildi.
Birkaç çeşit balık bulunan ve hayvanların da su içtiği derenin kirletilmesiyle ilgili bölgede sıkıntı yaşandığını ifade eden Serik Çiftçi Malları Koruma Kurulu Başkanı Beyazıt Işık, "Eski zamanlarda bu derenin suyunu insanlar bile içiyordu. Şimdi bölgede bulunan hayvanlar su içtiği gibi tarım arazilerin de sulaması yapılıyor. İçinde birkaç çeşit balık çeşidi var. Karıncalı, Kayaburnu, Dimken ve Kadriye mahallelerinin içinden Acısu deresine karışarak oradan da denize dökülüyor. Dolayısıyla deniz de kirleniyor. Bu çiftlik işletmesine geçmiş yıllarda 4 kez ceza kesildi ancak yine çevreyi kirletmeye devam ediyor. Yine cezai işlem uygulayacağız. Sadece bu bölgede değil bütün mahallelerde bu tür çevre kirliliği ve zarar verilmesi ile ilgili sıkıntıların takipçisi olacağız" dedi.
Bölge halkı, ilgili kurumları duruma kalıcı bir çözüm bulmasını istiyor.

07 Nis 2016 - 14:18 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber