30 dükkan kapandı daha da kapanacak

POSTANE arkasında bulunan PTT Sokak sakinleri, “Otoparka kapalı bu alanı Zabıta temizlemezse, bizde diğer 30 dükkan gibi kepenk indireceğiz” diyor

- Tolga ŞİLİL
Ekonomik krizden etkilenen Alanya esnafının diğer bir sorununun Zabıtanın otopark konusuna kayıtsız kalması olduğunu belirten Golden Kuyumculuk sahibi esnaf Cevat Orhan, “Muhitimiz adeta bir ücretsiz otopark haline geldiğinden zor günler geçiriyoruz. Dışarıdan bakıldığında adeta bir otopark görüntüsü veren bu bölgenin, bir an önce eski haline kavuşturularak turizme kazandırılmasını istiyoruz. Esnaf zaman geçtikçe dükkanlarını ya kapatıyor, ya da depo haline getiriyor. Böyle merkezi bir alanda depolar oluşuyor. Sokaklarımızda ışıklandırmanın yetersiz olduğunu da hesaba katarsanız, neden isyan ettiğimizi daha iyi anlarsınız. Belediye geliyor sokak başlarını kilitliyor fakat birileri bu kilitleri ya bir yerden temin ediyor ya da kilitleri kırıp atıyor. Bu konuyu takip etmesi gereken zabıtalar 'Her yere yetişemiyoruz' diyorlar. Burada işletmesi olan esnaf bile araçlarını gidip paralı otoparka bırakırken başka yerlerde çalışanlar gelip araçlarını buralara park ediyorlar. Telekom’un koyduğu kabinlerin dibine kadar araçlar park halinde. Biz bu duruma müdahale edemiyoruz. Ettiğimiz zaman araç sahipleriyle tartışma çıkıyor. Buranın adı, ücretsiz otopark olarak anılıyor artık. Esnaf gitgide eriyor. 30 dükkan kapandı. Bizlerde son aylarımızı yaşıyoruz. Buralara belediye banklar koyabilir. Ortadaki meydana havuz yapılabilir, tekrar turizme kazandırılabilir” dedi. “DEFALARCA ŞİKAYET ETTİK” Araçlara kapalı sokakta yürüyen vatandaşlara korna bile çalınıyor diyen esnaf Kemal Türkoğlu, “Yollar sadece yayaların. Biz belediyeye daha önce defalarca şikayet ettik. Bu alanı trafiğe kapattılar. Giriş sadece 00.00-10.00 arası serbest oluyordu. Fakat bu durum sadece üç gün sürdü. Sadece itfaiye ve ambulans için açılabilir kilitli demirlerin anahtarlarını birileri eline geçirdi ya da en sonunda kilit kırıldı. Böyle merkezi bir bölge turizmden koparılıyor. Otopark sanılan bu sokağa artık turistler uğramıyor. Bende bu durum düzeltilmezse bir kaç ay sonra kepenk kapatacağım” dedi.

#

06 Kas 2010 - 00:00 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber