23 Nisan coşkusu

Yarının büyükleri çocuklara armağan edilen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları son derece renkli geçti

Erkan UYSAL

TÜM

yurtta olduğu gibi Alanya'da da '23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı' coşkuyla kutlandı. Kutlamalar kapsamında önce Hükümet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'nda çelenk sunma töreni düzenlendi. Törene Alanya Kaymakamı Hasan Tanrıseven, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Alanya Cumhuriyet Başsavcısı Musa Taşkın, Alanya Jandarma Komutanı Binbaşı Alper Çetinkaya, Alanya Emniyet Müdürü Mehmet Ömür Saka, Alanya Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Er, siyasiler, çeşitli sivil toplum kuruluşu temsilcileri, Alanya'nın kardeş şehirlerindeki okullardan gelen öğretmen ve öğrenciler ile vatandaşlar katıldı. Kutlamalarda önce Milli Eğitim Müdürü Er tarafından anıta çelenk sunuldu. Saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı'nın okunmasından sonra anıt önündeki tören sona erdi. Öte yandan, Hükümet Meydanı'ndaki törenin ardından Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Alanya Şubesi üyeleri de Atatürk Anıtı'na çelenk sunarak, karanfil bıraktı. Kutlamalar daha sonra İskele'deki Şelale Meydanı'nda devam etti. Meydanda tekrar İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından günün anlam ve önemine ilişkin bir konuşma yapan Ali Nazım Köseoğlu Ortaokulu Müdürü Tevfik Kayabaşlı, Atatürk'e göre çocuğun sevgi demek olduğunu söyledi. Kayabaşlı, "Atatürk'e göre çocuk geleceğin ışığı ve mutluluk parıltısıydı. Onun mavi gözleri her yerde çocukları arar, çağdaş ve mutlu Türkiye'yi çocuklarda görürdü. Atatürk uğruna binlerce şehit verdiğimiz kutsal vatanı çocuklarımıza emanet etmiş ve bu günleri onlara bayram olarak armağan etmiştir" dedi. Kayabaşlı'nın konuşmasından sonra öğrenciler tarafından şiirler okundu. Daha sonra halk oyunları ve ritm gösterileri sunuldu. Öğrenciler tarafından hazırlanan resimlerin bulunduğu serginin protokol üyeleri ve katılımcılar tarafından ziyaret edilmesiyle tören sona erdi.

24 Nis 2015 - 11:41 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

01

MEHMET - uydurmasyon haber yapmayın ayıp oluyor.add anıta çelenk koymadı. milli eğitim müdürlüğü dışında anıta çelenk koyan koyan tek kuruluş vatan parti̇si̇ oldu.çelenk koyani görmüyorsunuz çelenk koymayani görüyorsunuz tuhaf ve de yazik

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 24 Nisan 11:41

Çorum Haber