21 yıllık yanılgı

9 yıl önce Adalet Sarayı'nın temelini atarken "Bu bina Alanya'ya 30 yıl yetecek" diyen dönemin Adalet Bakanı Hikmet Sami Türk yanıldı. Başsavcı Yavuz, AGC ziyaretinde "Adliye Sarayı artık ihtiyaca cevap vermiyor" dedi

ALANYA Cumhuriyet Başsavcısı Yener Yavuz, Basın Savcısı Erkan Ünlü ve Cumhuriyet Savcısı Murat Yıldız, dün Alanya Gazeteciler Cemiyeti'ndeki (AGC) öğle yemeğinde Türkiye Gazeteciler Federasyonu (TGF) Genel Başkan Yardımcısı ve AGC Başkanı Mehmet Ali Dim ile yönetim kurulu üyelerinin konuğu oldular.

HEM ADLİYE HEM DE CEZAEVİ


GAZETECİLERİN
sorularını yanıtlayan Başsavcı Yavuz, "Adliye sarayının işlem hacmi 9 yılda yüzde 80 arttı ve yetersiz kaldı. Önce 6 katlı bir ek bina yapmayı düşündük ancak ihtiyaç nedeniyle 9 kata çıkardık. Zeminde de 3 kat olacak. Cezaevine de 4 katlı ek bina yaparak hükümlü kapasitesini arttıracağız" dedi.

'ALANYA ÇOK HIZLI BÜYÜYOR'

ALANYA'NIN inanılmaz bir hızla büyüdüğünü vurgulayan Mehmet Ali Dim ise "Alanya halen bir ilçe ancak 40 İl'den daha büyük bir adliye teşkilatı var. Dışarıdan yoğun göç aralıksız sürüyor ve Alanya'nın bu büyüme hızına yetişebilmek için tüm resmi kurumlar kendisini dizayn ediyor. Adalet teşkilatımız da bunu yapıyor" dedi.

ALANYA
Cumhuriyet Başsavcısı Yener Yavuz, Basın Savcısı Erkan Ünlü ve Cumhuriyet Savcısı Murat Yıldız, dün Alanya Gazeteciler Cemiyeti'ndeki (AGC) öğle yemeğinde Türkiye Gazeteciler Federasyonu (TGF) Genel Başkan Yardımcısı ve AGC Başkanı Mehmet Ali Dim ile yönetim kurulu üyelerinin konuğu oldular.
'Alanya L Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu' bünyesinde yer alan açık cezaevinin bulunduğu alana 4 katlı bina yapılacağını belirten Yavuz, hükümlü kapasitesinin 220'den 400'e yükseltileceğini söyledi. Açık cezaevinde hükümlülerin prefabrik yapılarda kaldığını belirten  Yavuz, "Buradaki idari bölüm ve tüm yatakhaneler betonarme binaya taşınacak. Prefabrik yapılarda ise atölyeler ve ortak kullanım alanları yer alacak. Mahkum sayısı arttıkça 'iş yurdu' faaliyetleri de artacak. Şu anda 'Alüminyum Folyo', 'Ağaç Oymacılığı', 'Su Kabağı Süslemeciliği' ve 'El İşi' atölyeleri faaliyetlerimiz sürüyor. Bunun yanında Alanya Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nün bize devrettiği 3 serada tarım faaliyeti yapılıyor. Örtü altı üretime başlandı" dedi.
'İŞLEM HACMİ YETERSİZ KALDI'
Mevcut adliye sarayının 2004 yılında yapıldığını ve işlem hacminin 9 yılda yüzde 80 artarak yetersiz kaldığını açıklayan  Yavuz, "4-5 ay önce ek bina çalışması başlattık. Mevcut adliye binamızın yanında açık otopark olarak kullanılan ve bize tahsisli hazine arazisinde ek bina çalışması başlattık. Yapılan ilk incelemede ihtiyacımız olan kapasitedeki binanın bu arsaya sığmayacağı düşünüldü. İlk etapta yeni bina 6 kat olarak düşünülüyordu. Daha sonra yeni binanın 9 katlı yapılması için Alanya Belediye Meclisi imar tadilatı yaptı. Zemin üzerinde 9 kat, zemin altında 3 kat olacak. Zemin altındaki 3 katın 2'si otopark olacak” diye konuştu. Projenin hazır olduğunu kaydeden Yavuz şöyle dedi: “Ankara'da 3 Ocak'ta yapılacak toplantıda projeye son şeklini vereceğiz. Daha sonra ihale aşaması var. İhale aşaması gerçekleştikten sonra yer teslimi yapılacak. Binanın teslimi ise yaklaşık 1 buçuk yıl sonra gerçekleşecek. Ek binada Cumhuriyet Başsavcılığı, Denetimli Serbestlik Şube Müdürlüğü, adli sicil ve idari işler birimleri yer alacak. Eski binada da mahkemeler hizmet verecek."
'ALANYA HIZLA BÜYÜYOR'
Türkiye Gazeteciler Federasyonu (TGF) Genel Başkan Yardımcısı ve Alanya Gazeteciler Cemiyeti (AGC) Başkanı Mehmet Ali Dim de, "Zaman zaman bir araya geliyoruz. Medya adliye ile, adliye içerisinde görev yapan savcılarımızla, yargıçlarımızla bir ilişki içerisinde ama bu ilişki mesafeli de olsa her ikisinin yaptığı işler de toplumdaki yeri itibariyle birbirine yakın ve benzerlikler gösteriyor. Bir araya gelişlerimizde de hem adliyenin sorunlarını hem de gerçekleşmekte olan yatırımları konuşuyoruz. Yaşadığımız sıkıntıları da kendilerine aktarıyoruz. Gerek haber almayla ilgili gerek haber özgürlüğünün kullanımı açısından yaşadığımız sıkıntıları dile getiriyoruz. Bu konuda Yavuz'dan ve tüm adliye teşkilatından destek alıyoruz. Alanya'da çok büyük bir adliye var. 40 ilden daha büyük bir adliye teşkilatı var. Gerek dosya sayısı gerek hakim, yargıç, mahkeme sayısı itibariyle adliyemiz büyük. Alanya inanılmaz bir hızla büyüyor. Alanya'nın tüm resmi kurumları kendini dizayn ediyor. Büyüme hızına yetişebilmek için yeni binalar yapılıyor. Adliyenin ve cezaevinin yeni bir binası daha olacak. Bunlar önemli yatırımlar. Adalet teşkilatının bu şekilde geniş, ferah mekanlarda hizmet vermesi vatandaşlar için de önemli" diye konuştu.

25 Kas 2013 - 22:36 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber