2016 yılı resmi tatil günleri açıklandı! İşte yeni yıl tatil takvimi...

2016 yılına girmeye az bir zaman kaldı. Yeni yıl içerisindeki dini bayramlar ve resmi tatil günleri açıklandı. Resmi tatil, milli ve dini bayramlarımızın hangi günlere denk geldiğini haberimizin detayında öğrenebilirsiniz. İşte 2016 yılı tatil takvimi...

TÜRKİYE, "1 Ocak" cumaya denk geldiği için yeni yıla 3 günlük bir tatille başlayacak. 23 Nisan 2016 yılında cumartesiye denk geliyor. Bu yüzden öğrenciler ve hafta sonu çalışmayanlar ekstra tatil yapamayacaklar.
Tüm çalışanların ortak bayramı olan 1 Mayıs İşçi Bayramı ise bu sene pazar gününe denk geliyor. Bu tatilde mesaisi pazar günü olmayanlar fazladan 1 gün tatil yapamayacaklar.
19 Mayıs Gençlik Bayramı 2016 yılında perşembe gününe denk geliyor yani 1 gün tatil.
3,5 gün olan Ramazan Bayramı ise bu sene hafta içine denk geliyor. 4 Temmuz arife günü pazartesiye bayramın kalan günleri salı, çarşamba ve perşembeye denk geliyor. Cuma günü de tatil edilirse 2 hafta sonu ve bayramla beraber 9 gün tatil yapmak mümkün olabilir.
2016 yılında 30 Ağustos günü de salıya denk geliyor yani 1 gün tatil anlamına geliyor.
11 Eylül olan Kurban Bayramı arifesi pazar gününe denk geliyor ve bayram tatili 15 Eylül Perşembe günü bitiyor. 16 Eylül Cuma da resmi tatil ilan edilirse çalışanlar 2 hafta sonu ile birlikte 9 tatil yapabilirler.
1,5 gün resmi tatil olan cumhuriyet bayramı 2016 yılında cuma ve cumartesi günlerine denk geliyor. 28 Ekim Cuma günü yarım gün, 29 Ekim Cumartesi günü tam gün tatil olacak.
Hafta sonları da resmi tatillere eklendiği zaman, 365 günün üçte biri yani 120 gün civarında tatil yapılabilecek.. Ancak bu rakam herkes için geçerli değil..
Takvime göre Ramazan ve Kurban Bayramı tatillerinin başlangıcı pazartesi gününe denk geldiği  için muhtemelen her iki bayramda 9 günlük bir tatil olacak.
İşte 2016'nın tatil takvimi...

YILBAŞI 1. GÜN 01 OCAK CUMA

ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI 1 GÜN 23 NİSAN CUMARTESİ

EMEK VE DAYANIŞMA GÜNÜ(İŞÇİ BAYRAMI) 1 GÜN 01 MAYIS PAZAR

ATATÜRK’Ü ANMA GENÇLİK VE spor BAYRAMI 1 GÜN 19 MAYIS PERŞEMBE

RAMAZAN BAYRAMI AREFESi

1/2 GÜN 04 TEMMUZ PAZARTESİ

RAMAZAN BAYRAMI 1. GÜN 05 TEMMUZ SALI

RAMAZAN BAYRAMI 2. GÜN 06 TEMMUZ ÇARŞAMBA

RAMAZAN BAYRAMI 3. GÜN 07 TEMMUZ PERŞEMBE

ZAFER BAYRAMI 1 GÜN 30 AĞUSTOS SALI

KURBAN BAYRAMI

AREFESi 1/2 GÜN 11 EYLÜL PAZAR

KURBAN BAYRAMI 1. GÜN 12 EYLÜL PAZARTESİ

KURBAN BAYRAMI 2. GÜN 13 EYLÜL SALI

KURBAN BAYRAMI 3. GÜN 14 EYLÜL ÇARŞAMBA

KURBAN BAYRAMI 4. GÜN 15 EYLÜL PERŞEMBE

CUMHURİYET BAYRAMI 1,5 GÜN 28 EKİM CUMA 29 EKİM CUMARTESİ

Takvime göre Ramazan ve Kurban Bayramları hafta içerisine denk geldiği için muhtemelen her iki bayramda 9 günlük bir tatil olacaktır.

21 Eyl 2016 - 18:22 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber