Guggumavug Disko (3)

BİLADER

, engi vakıdlarda Alanya'ya bol Fıransız turis gelir, bizim delaanlılar engi Fıransız gızları tavlarlar, dooruca Guggumavug Disgo'ya götürürler dediidig. O vakıdlar her Alanyalı delaanlının bi Fıransız yavuglusu olurdu. Amat Emminiz de geçdi engi yollardan emme çog oğraşdım, Fıransızca dilini tam belleyemedim. Çat pat, elile, ayaala annadıcaam deyi oğraşa oğraşa bi Fıransız gız da ben ayalladım deniz kenarında. Guggumavug Disgo'ya vardıımızda hep cavır çalgısı olduundan "Bi Mevlana çalıverin de bi de ben oynaayam. Engi cavır çalgısında oynayamam" derdim. Emme kafa cirig gibi olduunda külgür dururdum gızıla. Engi Fıransız gızı hindi bi goca garı olugdur emme taa aglıma geldigsire ciyerim bi yanıverir. Neyise bilader, o vakıdlar gış geldimiidi de gızlara megdub yazmag modadı. Fıransızcacı Kemal Hoca cavır ellerine gönderilen megdubların yazılmasında delaanlılara yardımcı oluverirdi. Gene duydumööre Kemal Hoca, Fıransa'da yaşarkana Alanya'dan geden çoo delaanlıya orda iş buluvermiş. Nasatlarda bulunmuş. Burdan Kemal Hoca'ya Allah gani gani ıramet eylesin deyoz.

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Amat Bilir - Mesaj Gönder


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.



Anket Alanya Belediye Başkanlığı anketi - Alanya'nın nabzını tutuyoruz! Siz kime oy verirdiniz?
Tüm anketler

Çorum Haber