Gücünü koltuktan alan abiler!

ALANYA

Belediye Başkanı Adem Murat Yücel'i çekemeyen birtakım çevreler ilginç bir iddia ortaya atmışlar. Zaten sezon kötü, zaten milletin işi gücü yok, bu dedikodu adeta milletin ağzına sakız olmuş.

Birileri demiş ki; "Başkan Yücel'in bazı başkan yardımcıları ile bazı birim müdürleri arasında adeta sidik yarışı var. Belediye içinde gruplaşmalar yaşanıyor. Belediye içten içe fokurduyor, yakında patlar."

Haber avı için gün aşırı Alanya Belediyesi'ne giden, aşağı yukarı tüm belediye başkan yardımcıları ve birim müdürleriyle yakinen görüşen bir gazeteci olarak bu dedikodular bana da sorulduğunda fiks yanıtım şudur...

"Bunlar, Alanya Belediyesi'nin çalışmalarını çekemeyen, başarıyı hazmedemeyen kesimlerin uydurması olsa gerek. Çünkü 'Falanca başkan yardımcısı filanca birim müdürü ile konuşmuyor' denilen isimleri ben her zaman hayli samimi, hayli yakın görüyor, izliyorum."

Benim gözlemim böyle. Varsa aksini iddia eden veya bildiği bir şey olan, buyursun, köşemiz 7/24 herkese açıktır.

***

Bu da yerel siyasetten bir havadis...

"AKP İlçe Teşkilatı'nda Bakan Bey'in Alanya'ya gelişinden Bakan Bey'in Alanya'dan gidişine kadar partili olduklarını hatırlayanlar, sadece Alanyalı Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Alanya'ya geldiğinde piyasaya çıkıp toplantılarda en öne oturtulanlar, selfi çektirilenler ve taltif edilenlerle ilgili "Sosyetik siyasetçiler" başlıklı köşe yazım okunma rekoru kırdı.

Okuyanların yanı sıra gerek telefonla, gerekse yüz yüze teşekkür edip "Duygularımıza tercüman olmuşsun" diyen AKP'li ağabey, abla ve kardeşlerimden Allah razı olsun.

Parti tabanını rahatsız eden bu durum, acilen çözüme kavuşması gereken "sessiz" ama "büyük" bir sorun.

AKP'deki bir diğer sorun da yaklaşan İlçe Kongresi öncesi aday adayı bolluğu yaşanacak olması.

Kongrelere teamül gereği tek listeyle giden AKP'de mevcut İlçe Başkanı Mustafa Berberoğlu'nun "Devam" demesi halinde Sabri Tos ve ekibinin de sahaya inecekleri iddia ediliyor.

"Bakan Bey'e rağmen" sahaya inilirse durum ne olur, orası muğlak.

Kısacası; Mustafa Toklu, Yusuf Mecek ve Sabri Tos gibi sütre gerisinde görev bekledikleri konuşulan isimler varken, AKP'yi sıkıntılı bir sürecin daha beklediğini şimdiden söylemek gerek.

***

Buna mukabil...

CHP'nin 1950'den beri, yani 67 yıldır iktidar olmak için değil, olmamak için verdiği mücadele (!)geçtiğimiz son Anayasa Referandumu'nda yine meyvelerini verdi.

Alanya'da sandıktan yüzde 49 'Evet'e karşın yüzde 51 'Hayır' çıkmasında CHP'nin rolü nedir, tartışılır.

Kararsız Alanya seçmeninin kötü giden ekonomi ve turizm sektörünün kente yansımalarının faturasını iktidara kesmesi olarak mı görmeli bu sonucu, yoksa CHP'nin siyasi yükselişini mi temsil ettiği olarak mı yorumlanmalı, tartışılır.

Fakat dayanamayıp söyleyeceğim, CHP'nin hem genelde hem de yerelde iflah olmaz bir "halk" sorunu var.

İsminde "halk" ifadesi olmasına karşın Cumhuriyet Halk Partisi'nin en büyük handikapı, halka uzak olmasıdır.

Bugün "CHP Alanya İlçe Teşkilatı" denildiğinde aklınıza gelen fotoğraf ne ise, CHP de odur.

"Ne yazık ki" diyorum, benzer durum AKP İlçe Teşkilatı için de geçerlidir.

AKP'nin, tıpkı bir dönemin ANAP'ı veya DYP'si gibi, uzun süre iktidarda olan, dolayısıyla her türlü rantı elinde bulunduran bir siyasi yapı olduğu için kentin

yüksek zümresinin bu oluşumun içinde, kıyısında köşesinde olması doğal olarak gözükebilir, makul karşılanabilir.

Ancak insanın çoğu zaman "Ey CHP, AKP'nin iktidar olmak gibi haklı bir gerekçesi var da, sana n'oluyor?" diyesi geliyor.

Tıpkı "AKP'liler" gibi "CHP'liler" denilince akla otelcilerin, lüks otomobillerin, lüks konutların gelmediği bir CHP algısını inşa edebilirse mevcut yönetim, işte o zaman kendi isminde zaten tescilli olan "halk" ile o zaman buluşabilir.

"E birader, AKP ile CHP'yi eleştirdin, peki MHP İlçe Teşkilatı'nı es mi geçeceksin? Yok mu onlara da iki çift lafın?" diyenlere de yanıtım şudur: MHP öyle muhteşem bir siyasi strateji izliyor ki, 2014'te Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel ile başlayan halkla buluşma serüveni, İlçe Başkanı Mustafa Türkdoğan ve ekibiyle hız kesmeden devam ediyor. Adem Başkan'ın ve MHP'nin dili, partisi olmayanları bile adeta mıknatıs gibi MHP'ye çekti. 2014 öncesi siyaseten nötr olan veya farklı siyasi oluşumlara gönül verenler bile şimdi objektiflere bozkurt işareti ile poz vermeye başladı. Bu, şu anlama gelir. Bazen bazı insanlar gücünü koltuktan alır, koltuk gidince gücü de gider, bazen de Adem Başkan ve Mustafa Türkdoğan'da olduğu gibi koltuğa güç verir, koltuk gitse bile güç aynı yerinde kalır.

Bilmem anlatabildim mi?

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Alper Kutay - Mesaj Gönder


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.



Anket Alanya Belediye Başkanlığı anketi - Alanya'nın nabzını tutuyoruz! Siz kime oy verirdiniz?
Tüm anketler

Çorum Haber