Gizli oylama

YENİ

Anayasa ve “Cumhurbaşkanlığı Sistemi” ile ilgili geçtiğimiz Salı günü TBMM’de oylama işlemi başladı.
Herkesin bildiği gibi bu konuda iç tüzük “Oylama gizli yapılır” demektedir.
Bu iç tüzük maddesine rağmen bazı iktidar milletvekillerinin kabinlere tek kişi girilmesi gerekliyken 3 milletvekilinin aynı anda aynı kabini kullanması sizce normal midir?
Her ne kadar her şey ortadayken, halen iktidara mensup bazı milletvekillerinin bu durumu yalanlaması çok tuhaf değil mi dostlar?
Dahası, iktidara mensup bazı milletvekillerinin “Oylama gizli yapılır” iç tüzük hükmüne rağmen göstere göstere “Evet” oyu verdiğini belli etmesi ise daha vahim bir durum.
Aykırılıklar ve garabet bitmedi.
Özellikle bir bakanın oyunu açıkta kullanması sonucu haklı tepki olarak kendisine “Suç işlediniz” denilmesi üzerine “Evet suç işledim, sana mı soracağım” diye bağırarak milletvekillerinin üzerine yürümesi ise daha da vahim.
Evet, burası Türkiye.
Hem de 21. yüzyıl Türkiye’si bu iktidar döneminde olmasında bir sakınca olmaması gerekir.
Zira dostlarım, onlara sanırım her şey mubah.
TBMM’de yine Meclis'te olmadıkları halde iktidara mensup 3 milletvekili sanki TBMM’de imiş gibi gösterilmek istenmesi üzerine yüce Meclis'imizde yine bir karışıklık olmuştu.
Bunlar hiç de şık olmayan kabullenmesi asla mümkün olmayan yakışıksız durumlardır.
Koca koca milletvekilleri gayet açık olan bu kuralları alenen çiğnerse acaba normal vatandaşlar ne yapar?
Neyse, konunun özü şudur dostlar.
Önce “Başkanlık” denilerek, sonra allanıp pullanarak “Cumhurbaşkanlığı Sistemi” denilerek yutturulmak istenen “Yeni Anayasa” denilerek bazı çevrelerin ısrarla “Bölünme Anayasası” dediği bu taslağın halk oylamasına sunulması için TBMM’de en az 330 kabul oyu alması gerekir.
İddiaya göre, iktidar partisinde değişik rakamlarla dillendirilen hatırı sayılır miktarda milletvekili var olduğu söyleniyor.
Bunların “Hayır” oyu vereceği hep söylendi.
Eğer gerçekten hayır oyu verirlerse, olacakları artık siz düşünün.
İşte iktidar partisinde yaşanan telaşın asıl sebebi burada yatmaktadır.
Bazı efendilerin de iç tüzük hükmüne rağmen açık oy kullanmalarının bir diğer önemli sebebi de üzerlerine atılı bulunan FETÖ ithamını akıllarınca boşa çıkarmaktır.
Olayın iç yüzünü buralarda aramak gerekir.
Oysa artık kimin FETÖ mensubu olup olmadığı verilere göre gayet açık ortadadır.
Bunlardan en önemlisi By-lock programı kullanıcıları ve daha da önemlisi ise 15 Temmuz alçaklığını yapanların başarılı olsalar kimleri nereye getireceklerinin listesinin yer aldığı kitapçık.
Bu kitapçığın devletin en önemli üst görevlerinde bulunanların elinde olduğu iddia edilmektedir.
Onun için darbecilerin siyasi ayağının ortaya çıkarılmadığı ancak uygun zamanda onların da açıklanacağı ve hesap sorulacağı iddia edilmektedir.
Bir milletvekilinin oyunu kullanırken baskı altına alınması ne kadar çirkin bir durum değil mi?
Lütfen bırakınız da herkes oyunu istediği gibi kullansın.
Lütfen oy kullananlar da bırakınız komiklikleri adam gibi oylarınızı kullanınız.

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar M. Rüştü Mat - Mesaj Gönder


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.



Anket Alanya Belediye Başkanlığı anketi - Alanya'nın nabzını tutuyoruz! Siz kime oy verirdiniz?
Tüm anketler

Çorum Haber