Genç Başkan (1)

MERHABA

dostlar.
Öncelikle 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'müz kutlu olsun.
Böylesine anlamlı bir günde, biz de yeni bir yazı dizisine başlayalım dedik.
Alanya Cumhuriyet Halk Partisi’nin emek dolu mücadelesinin tarihini anlatalım istedik.
Birbirinden farklı karakterde birçok başkanı ve yöneticisi ile Alanya’nın aynı zamanda siyasi tarihini de belirleyen, şekillendiren ve renklendiren partimizin hangi zorlu yollardan geçtiğini, nasıl hizmetler verdiğini göstermemiz gerektiğini düşündük.
Bunları bileceğiz ki, biz ve bizden sonraki gelecek olan genç nesiller, doğacak sorunları doğru adlandırabilsin, politikalarını en olumlu şekilde geliştirebilsin.
***
Aslında bu yazı dizisi, yaklaşık 2 yıl önceden bu yana yapmak istediğim “Bir Şehrin Siyasi Tarihi: CHP Alanya” kitabının başlangıcını oluşturuyor.
Sürekli olarak, geride bıraktığımız seçim dönemlerinde askıya almak zorunda kaldığımız bu projeyi artık vakit geçirmeksizin uygulamaya koymamız gerektiğine inanıyorum.
Bunun için öncelikle Yeni Alanya Gazetesi’nin arşivini bizlere açan Sayın Mehmet Ali Dim ve arşiv çalışmalarında değerli katkılarını sunan Sayın Alper Kutay başta olmak üzere, tüm gazete emekçilerine de ayrı ayrı teşekkür ediyorum.
Arşivlerde yatan zengin hikayenin yanı sıra, o günlerin aktörlerini, canlı tanıklarını dinleme fırsatlarını da önümüzdeki süreçte bulacağız.
Bu aşamada ilk olarak, bizlere verilen köşe başlığı olan “Genç Siyasetçinin Sesi” temasına uygun olarak, partimizin en genç yaşta ilçe başkanı olan Bülent Kandemir’i dinlemek istedim.
Aslında çocukluğumdan bu yana aile olarak da hep iç içeydik, her zaman güler yüzlü, eğlenceli bir büyüğüm olarak gördüğüm Bülent ağabeyimi, bu kez daha farklı bir şekilde dinleyecektim.
İsterseniz, beklediğiniz o bölüme geçelim.
***
Elbette hepimiz 30 yaşında ilçe başkanı olan Kandemir’in ne zaman siyasete başladığını ve bu kadar hızlı yükseldiğini merak ediyoruzdur.
Onun ağzından dinleyelim:
“O günlerde Refah Partisi’nin yükselen bir trendi vardı. Bu nedenle ben de fikirlerimi söyleyebileceğim, kendimi ifade edebileceğim bir siyasi yapının içinde bulunmak istedim. Elbette bu da CHP idi. Bu kararlılıkla 1993 yılında baban (bana hitaben) Raif Karagöz’ün bürosuna gidip partiye kaydoldum.”
***
Bir hedef ile başlaması elbette hem ona hem de partiye katkı sağlayacaktı.
Sıra, kaydolduktan sonra ilçe başkanı olana kadar neler yaptığını anlatmaya gelmişti: “1994 yılında yerel seçimler yapılacaktı. O dönemde Mustafa Eroğlu gençlik kolları başkanıydı ve ben de gençlik kollarında görev yapıyordum. Ancak belediye başkan adayımızın kim olacağı uzunca bir süre belirlenememişti. Bir önceki seçimlerde az farkla kaybetmiş olan Dumlu Özcan’ın yeniden aday olması gerektiği veya farklı adayla seçime girilmesi konuşulmaktaydı. Ben de bu belirsizliğe kızarak bir gün babana (Raif Karagöz) yazdım. Mektupta “Ben adayım” dedim, projelerimi yazdım. Mektubum ilçe yönetiminde görüşülmüş. Cesaretim onların çok hoşuna gitmiş.”
***
Elbette bir tek mektupla CHP’den "Alanya Belediye Başkan Adayı" olunması kolay değildi.
Ama yine de yönetimin ilgisini çekmeyi başarmıştı.
Belli ki artık siyasetin yeni figürleri belirginleşiyordu.
O dönem CHP’de Haşim Yetkin belediye başkanlığına aday gösterilmişti.
Kandemir ise cesaretinin ödülünü 8. sıradan belediye meclis üyeliğine adaylık olarak almıştı.
Bu, seçilebilecek bir sıraydı.
CHP yönetimi ise gençliğe verdiği önemi bir kez daha göstermiş oluyordu.
***
Konuyu heyecanlı yerinde bırakarak, seçimde neler olduğunu ve başkanlık sürecinin nasıl geliştiğini haftaya “devam” diyelim.
Bu haftanın özeti ile partimle gurur duyarak hepinize saygılar sunuyorum.

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Mehmet Can Karagöz - Mesaj Gönder


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.



Anket Alanya Belediye Başkanlığı anketi - Alanya'nın nabzını tutuyoruz! Siz kime oy verirdiniz?
Tüm anketler

Çorum Haber