Federasyona  izin verecek misiniz?

GEÇEN

hafta 'Evet derseniz, egemenliğimiz elimizden alınacaktır' dedim.

Cumhurbaşkanı, ülkemizin ve milletimizin geleceğini ilgilendiren her konuda tek başına, kararnamelerle dilediği gibi yön verecektir.
O kadar ki, ülkemizin devlet teşkilatını dahi bir kararnameyle düzenleyebilecek, yeni baştan tanzim edebilecektir.
Anayasa değişikliğini yazanlardan, Cumhurbaşkanımızca da kendisine 'Başdanışman' seçilen Mehmet Uçkun, bakın ne diyor: ''Türkiye'nin yeni siyasal sistemi içinde 'Kürt politikası' önemli bir yere sahiptir ve 'yeni anayasal sistemin bir boyutu da 'Kürt politikasıdır.' 'Kürtlerin yaşadığı bölgeler' de dahil olmak üzere 'Dışlayıcı ve baskıcı Türk milletinden 'kapsayıcı ve özgürleştirici Türkiye milletine geçiş sürecinde Kürt sorununun kalıcı çözümünün gerçekleşeceği bir siyasal realite söz konusudur.'' "Sonuç olarak, Türkiye toplumunun, Kürt sorunu da içinde, tüm sorunların çözümüne ilişkin yeni siyasal perspektif; yerelden temellenerek merkeze yükselen başkanlık ve 'yerelden merkeze kadar örülen meclisler sistemi' ile halk-devlet ilişkisi. Yeni anayasayla başlayacak bir hukuk reformu sürecini zorunlu kılıyor. Türkiye milletinin inşa sürecini ancak bu reform tamamlayıp güvenceye alabilir. Anayasa değişikliğiyle Türkiye'nin yeni anayasal sistem ihtiyacı tam olarak karşılanmıyor. Bu reform süreci devam etmek zorunda."
İşte ne yapmayı tasarladıklarını açıklıyorlar: Yeni anayasal sistemde Kürt sorunu kalıcı olarak çözülecek, artık Türk milleti olmayacak yerine Türkiye milleti gelecek. Baskıcı ve dışlayıcı buldukları Türk milleti kimliğini ret edeceğiz ve hepimiz Türkiye milletine geçeceğiz. Kürtlerin yaşadığı yerlerde yerel iktidarlar olacak.
Halk oylaması yetmeyecek, özerklik için ne gerekiyorsa yeni reformlarla yapacağız.
Ve bütün bunlar için tek adamın kararnameleri yeterli olacak.
Anlaşılmayan bir şey var mı?
Peki bunları siz de istiyor musunuz?
Kısaca özetlersek, halk oylamasındaki nihai amaç, özerk Kürt yönetimleri kurmak ve bir federasyon yapısı inşa ederek Türk milleti kimliğini yok etmektir.
Bölünmek ve parçalanmaktır.
Bölünmeyi ve parçalanmayı yasayla, senin vereceğin 'Evet' oyuyla yaptırmaktır.
Seni senin elinle yok etmektir.
Türk milleti kendi çocuklarının eliyle boğulmak, vatan bütünlüğümüz kendi çocukları eliyle parçalanmak istenmektedir. Kimliği olmayan mankurt sürüsü Türk kimliğimizi yok etmeye çalışmaktadır.
Milli Mücadele'de savaşarak esaret zilletinden, kul olmaktan kurtulmuş, hür ve bağımsız yaşama gücünü tekrar kazanmış ve Türk milleti olarak al bayrağın altında kendi devletimizi kurmuştuk.
Şimdi, düşman kim belli değil.
Ama vereceğimiz 'Evet' oylarıyla bizden Türk adımız geri alınıyor, Türkiye Cumhuriyeti yerine başka bir devlet inşa edilmeye çalışılıyor, Türk vatanına yeni ortaklar geliyor ve biz bunun farkında bile değiliz.
Kazancını, malını, mülkünü öz kardeşinle paylaşır mısın? Ona yardım edebilirsin ama paylaşır mısın?
Çok sevdiğin dostlarının bile mülkiyetine ortak olmasına izin verir misin?
Peki, vatanını nasıl verirsin, Türk vatanına başka ortakların gelmesine nasıl ve hangi hakla izin verirsin?
Özgür iradeni, egemen kimliğini neden ve nasıl başkalarıyla paylaşırsın?
Üstelik vatan senin değil ama milletimindir.
Sömürgecilerin Irak'ta, Libya'da yaptıklarını, Suriye'de savaşla yapmakta olduklarını şimdi Türkiye'de senin, benim, hepimizin ellerimizle vereceğimiz 'Evet' oylarıyla yapmaya çalışıyorlar.
Bölücülerin silahla yapamadıklarını şimdi yasayla yapmaya uğraşıyorlar.
Kimse 'Sizi böleceğiz, parçalayacağız' demiyor, ama attıkları her adım sizi bölünmeye, parçalanmaya götürüyor.
İşte şimdi olan da tam olarak budur.
Turgut Özal ve ardından gelen bütün iktidarlar, Irak toprak bütünlüğünü savuna savuna Irak'ta fiili Kürt devletini inşa ettiler.
Görünüşte onların hiç biri Irak için bölünmeyi kabul etmezken gerçekte hepsi Irak için bölücülük yaptı.
Ülkemizin tamamen aleyhine olduğunu bile bile, ABD politikalarına maymuncuk oldular.
Onların hiç biri bir 'Türk Başbakanı' olarak davranmadı.
Şimdi Suriye'de de aynı oyun oynanıyor.
Sınırımızda Kürt koridoru oluşturmak için savaşan peşmergeleri ağırlayarak Türk toraklarından geçirtip, Kobani'de bir Kürt varlığı doğurtanlar kimlerdi?
Toprak bütünlüğümüzü savunur görünerek bölünme sırası Türkiye'mizde.
"Federasyonu da tartışalım" diyen Özal ile başlayan siyasi süreç tamamlanıyor.
Bütün politikalar milli devletimizin yıkılması ve vatanımızın parçalanması için yapılıyor.
"Evet" çıkarsa ülkemizin nerelere savrulacağının farkında mısınız?
Halk oylamasıyla egemenlik hakkımızı bir tek kişiye devrettiğimiz zaman milletçe intihar etmiş olacağız: Ne Türk adımız, ne Türk milleti kimliğimiz ve ne de Türkiye Cumhuriyeti devletimiz kalacaktır; adım adım hepsi tarihe gömülecektir.
Hangi Türk çocuğu buna izin verebilir?
Dürüstçe cevap verin lütfen: "Hakkında hiç bir şey bilmediğimiz birine 'Benim için değeri olan bir varlığımı emanet edebilirim' diyebilecek içinizden bir tek kişi olsun çıkar mı?
Hiç bir vatandaşımız kendi geleceğini, kim olacağı bilinmeyen bir sorumsuzun eline teslim etmeyecektir.
Yoksa siz teslim eder misiniz?
Şundan eminim; Türk milleti kendisine vurulmak istenen bu zinciri bir kere daha parçalayacaktır.
Halk oylamasında kullanacağımız 'Hayır!' silahının sesi Ankara'da değil fakat Brüksel'de ve Amerika'da da şok etkisi yaratacaktır.
Gelecek hafta bu konuyu irdelemeye devam edeceğiz.

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Yusuf Kileci - Mesaj Gönder


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.



Anket Alanya Belediye Başkanlığı anketi - Alanya'nın nabzını tutuyoruz! Siz kime oy verirdiniz?
Tüm anketler

Çorum Haber