Altın için kritik gelişme

İsviçreliler bugün önemli iki konu hakkında görüşlerini sandık başında ifade etti

EKONOMİK olarak en önemli sorun merkez bankasının altınları üzerindeki inisiyatifin sorgulanmasıydı. Merkez Bankası'nın altın rezervlerini tüm rezervlerinin yüzde 20 seviyesinde tutmasını içeren teklif, bugün referandumda oylandı. Oylamadan önce İsviçre Merkez Bankası Başkanı Thomas Jordan yaptığı açıklamada oylamadan evet çıkarsa fiyat istikrarını muhafaza etmenin zorlaşacağını söylemiş, halkın sağ duyu ile hareket etmesinin gerektiğini vurgulamıştı. Bugünkü oylamada Jordan’ın istediği oldu. 26 kantondan hayır oyu çıktı ve yüzde 76 ile öneri reddedildi.

İkinci oylama ise göçmenlere ve göçe yönelikti. İsviçre daha önce göçlerin sınırlandırmasını istemişti. Oysa bugün yapılan halk oylamasında 26 kantonda hayır oyu çıktı. İsviçreliler bu sınırlandırılmanın kaldırılması yolunda hayır oyu kullanıldı. Bütün 26 kanton yüzde 76 ile göçmen sınırlamasına hayır dedi.

30 Kas 2014 - 21:20 Antalya/ Alanya- Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber