Yılbaşı için 'yerli' tavsiye

Türkiye Esnaf ve Sanatkârlar Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, döviz kurlarının düşmesi için yoğun bir kampanyanın yapıldığı ortamda halkın da yılbaşı hediyelerinde yerli ürünleri tercih ederek bu harekete destek vermesi gerektiğini söyledi

TESK Genel Başkanı  Palandöken, “Esnaf ve sanatkârlar olarak yerli malı kampanyası başlatıyoruz” dedi. Çocukluğundan beri okullarda kutlanan ‘yerli malı yurdun malı’ kampanyasına en çok bugün ihtiyacımız olduğunu belirten Palandöken, “Esnaf ve sanatkârlar olarak yerli malı kampanyası başlatıyoruz. Bu kampanyaya herkesin ve her kesimin desteğini bekliyoruz” diye konuştu.
'BU BİR VATANDAŞLIK GÖREVİ OLMALI'
Marketten konfeksiyona kadar satın alacağımız her üründe önce yerli üretim olup olmadığının araştırılması gerektiğini kaydeden Palandöken, “Bir ürünün yerli üretimi varsa fiyatına ve kalitesine bakmadan milli ekonomimiz için yerli üretimin tercih edilmesi artık vatandaşlık görevi olmalı. Yerli sanayimiz bu tür kampanyalarla güçlenecek ve gelişecek. İthal ürün bağımlılığımız ancak yerli ürünlerin desteklenmesi ile azalacaktır. Güçlü ve bağımsız bir Türkiye için herkese görev düşüyor” ifadelerini kullandı.

08 Ara 2016 - 20:37 - Ekonomi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber