Yerli füze ilk testi geçti

Yurt içi altyapı kullanılarak tasarlanan uzun menzilli tanksavar füzesi 'MIZRAK-U' ilk testinde hedefi başarıyla vurdu

SAVUNMA Sanayii Müsteşarlığı ile Roketsan'ın birlikte yürüttüğü uzun menzilli tanksavar füzesiMIZRAK-U'nun test süreci hakkında bilgi veren Roketsan Genel Müdürü Selçuk Yaşar, füzenin Konya Karapınar'daki ilk testinde helikopterden kızılötesi arayıcı başlığıyla yapılan atışta yüzde 100 başarı elde ettiğini kaydetti.

ÖNCE SERİ ÜRETİM SONRA İHRACAT

"MIZRAK-U"nun test sürecinin bu yıl devam edeceğini ve kalifikasyonunun tamamlanacağını ifade eden Yaşar, 2015 yılında seri üretime geçmeyi planladıklarını bildirdi. Seri üretimin ardından füzenin ihracını gerçekleştirmeyi hedeflediklerini ifade eden Yaşar, "Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) dünyada büyük bir referans. Dolayısıyla Türk Silahlı Kuvvetlerinin kullandığı bir ürün müşterinin büyük ilgisini çekiyor, güven duyuyor ve kabul görüyor. Dolayısıyla MIZRAK'ın, TSK'nın envanterine girdikten sonra CİRİT'e benzer bir şekilde çok kapsamlı pazarlarda ihracat yapılabileceğini düşünüyorum" diye konuştu.

'BUNA BENZER TASARIM YOK'

Füzenin özellikle Orta Doğu, Avrupa ve Uzakdoğu ülkelerine ihraç edilebileceğine işaret eden Yaşar, "Dünyada bizim yaptığımız gibi şu anda modern, yeni nesil bir tanksavar tasarımı yok. Dünyadaki şu anda en yeni tanksavar füze tasarımı Roketsan tarafından yapılıyor. Mevcut sistemlerin en iyi özelliklerini alarak yaptığımız bir tasarım. Dolayısıyla en üst teknoloji diyebiliriz. Bu çerçevede ihraç şansının da yüksek olacağını düşünüyorum. Çok üstün özellikleri var. Pazarda çok iddialı bir ürün olacak" ifadesini kullandı.

ATAK HELİKOPTERLERİNDE KULLANILACAK

ATAK helikopterinde kullanılmak üzere geliştirilen MIZRAK-U füzesi, azami 8 kilometre menzili ile yüksek vuruş hassasiyeti ve etkin zırh delme yeteneğine sahip.

 

Yerel seçim anketinde  son durum.İşte anket sonuçları...

10 Mar 2014 - 12:27 - Ekonomi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber