Yeni sigara fiyatları... Hangi sigara ne kadar oldu?

Alkollü içkiler ile tütün ürünlerinden alınan Özel Tüketim Vergisi (ÖTV)’ye zam geldi

PEKİ yeni sigara ve alkol fiyatları ne kadar oldu? Öte yandan sigara ve alkole yapılan zam Resmi Gazete'de yayımlandı. Son zamla ilgili tüm bilgiler haberimizde.
Sigara ve alkol fiyatlarına yapılan zam Resmi Gazete'de yayınlandı. Bu karar ile hangi sigara ne kadar oldu? Sigara ve alkole yüzde kaç oranda zam geldi? Yeni sigara fiyatları ne kadar olacak? İşte ayrıntılar...
SİGARA VE ALKOLE NE KADAR ZAM GELDİ? 
Biranın vergi oranı yüzde 63 olarak korundu ancak asgari maktu vergi oranı 1,628'den 1,1691 liraya çıkarıldı. Bu yüzde 10'luk artış anlamına geliyor. 
Rakıda litre başına asgari maktu vergi tuturı 134,84 lira olarak uygulanıyordu. Zamla birlikte bu rakam 148,33 liraya yükseldi. Artış yaklaşık yüzde 10 civarında oldu. 
Sigarada asgari maktu vergi tutarları değişmedi ancak paket başına alınan maktu vergi tutarlarında artış oldu. Her bir dal sigara için alınan vergi artışı 7 kuruş olarak gerçekleşti ve böylece paket başına alınan 5,1 liralık vergi 6,5 liraya çıktı. Sigarada da artış yaklaşık yüzde 27,5 oldu.
ÖNCEKİ SİGARA FİYATLARI NASILDI? 
Parliament: Uzun, Kısa, Slims 12.50 TL 
Marlboro: Uzun, Kısa, Blue: 12.00 TL - Touch Blue, Gray, Aqua, One: 11.00 TL 
Murattı: Rooso, Azure, Tone, Mode, One: 10.00 TL - S-Mode, S-One: 10.00 
Lark: Uzun, Kısa: 9.00 TL -Mode Blue: 8.50 TL 
Chesterfield: Uzun, Kısa, Slims, Click: 8.50 TL - Blu, Gray: 8.00 
L&M: Uzun, Kısa, Blue Line: 8.50 TL - Mode Red: 8.00 TL 
ÖTV'YE ZAM RESMİ GAZETEDE YAYINLANDI 
Alkollü içkiler ile tütün ürünlerinden alınan Özel Tüketim Vergisi'ne zam geldi.
Resmi gazetede yayımlanan karara göre, alkollü içkilerin ÖTV'si yüzde 10, tütün ürünlerinin ÖTV'si de yüzde 27,5 oranında artırıldı.
TÜKETİCİYE YANSIMASI NE OLACAK?
Yapılan bu ÖTV zamlarının içki fiyatlarını yaklaşık yüzde 3-4, tütün ürünlerinin fiyatlarını da ortalama yüzde 5-6 artırması bekleniyor. Düzenlemeyle sigara fiyatlarının ortalama 50 kuruş artması öngörülüyor. Tüketiciye yansıyacak zam oranlarını firmalar belirleyecek.

02 Ara 2016 - 10:47 - Ekonomi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber