'Yatırım için plaka alın'

Alanya Şoförler Odası Başkanı Akkaya, ticari taksi plakası fiyatlarının talep doğrultusunda hızla arttığını belirterek yatırımcılara çağrıda bulundu

- Kübra DUMAN
ALANYA Şoförler Odası Başkanı Ali Akkaya, 2010 turizm sezonunun kendileri için kötü geçmediğini, 2011 turizm sezonunun ise ilk verilere göre iyi geçmesini beklediklerini söyledi. Taksicilerin ekmeğini turizmden kazandığını belirten Akkaya, iyi bir turizm sezonu geçirmeyi umduklarını yineledi. Taksici esnafının müşteri alırken uyruk ayrımı yapmadıklarını vurgulayan Akkaya, bir zamanlar en çok Almanlar'ın, ardından İskandinavlar'ın, son yıllarda ise en çok Rusların taksi ile ulaşımlarını sağladıklarını anlattı. Akkaya, "Bizim için önemli olan müşterinin ulaşım için taksiyi tercih etmesi, uyruğu değil" dedi. Ticari taksi plaka fiyatlarının aldığı talep doğrultusunda yükseldiğini belirten Akkaya, yatarım yapmak isteyen vatandaşlara ticari taksi plakası almalarını önerdi. Taksiciliğin diğer sektörler gibi olmadığının altını çizen Akkaya, "Taksicilik parası nakit dönen, veresiyesi bulunmayan ender mesleklerden birisi. İşimizin belli zorlukları var ancak buna rağmen rahat. Batma riskimiz yok. Tabi plakayı aldıktan sonra ticari taksiyi işin ehli birinin kullanması gerekiyor" diye konuştu. Basın mensuplarının "Gazipaşa Havalimanı'ndan yolcu alabilecek misiniz?" şeklindeki sorusunu yanıtlayan Akkaya şöyle konuştu: "Daha önce Antalya Havalimanı'ndan Alanyalı taksicilerin yolcu alması mahkeme kararıyla engellenmişti. Gazipaşa Havalimanı'yla ilgili bir sıkıntımız yok. Antalya ile yaşadığımız sorunları Gazipaşa ile yaşamayacağız. Antalya Havalimanı'ndan edindiğimiz tecrübelerle Gazipaşa'da benzer sorunlar yaşamamayı hedefliyoruz. Gazipaşa Şoförler Odası Başkanlığı ile yaptığımız görüşmeler de bu yönde. Şu ana kadar Alanya taksilerinin Gazipaşa Havalimanı'ndan yolcu almalarını engelleyecek bir komisyon kararı da yok."

#

14 Şub 2011 - 00:00 - Ekonomi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber