Yaş meyve-sebze ihracatı başlıyor

YAŞ meyve sebzede 2010-2011 ihracat sezonunun Ekim ayının ikinci haftasından itibaren başlayacağı bildirildi.

Antalya Yaş Meyve Sebze İhracatçı Birliği (AYMSİB) Başkanı Mustafa Satıcı, yaptığı açıklamada, önümüzdeki haftadan itibaren narda hasat döneminin, ekim ayının ikinci haftasında ise sebze, Kasım ayından itibaren de domates ihracatının başlayacağını söyledi. İhracatta şu anda bir sorun görünmediğini belirten Satıcı narda ise kalite sorunu yaşanabileceğini kaydetti. Ağustos ayında aşırı sıcaklar nedeniyle narda ''Güneş yanığı'' ortaya çıktığını, bunun da narda kaliteyi olumsuz etki yapacağını anlatan Satıcı, şöyle konuştu: ''Narda aşırı sıcaklar nedeniyle güneş yanığı ve çatlaklar meydana geldi. Bu da kaliteyi düşürüyor. İhraç edilecek kaliteli nar bulmakta sıkıntı var. Ancak diğer ihraç ürünlerinde şimdilik sıkıntı görünmüyor. İhracatı hızlandırmak için sektörle ilgili kamu kurumlarından bazı uzmanlar Antalya Büyükşehir Belediyesi Toptancı Hali'nde faaliyette bulunan Kontrol Laboratuvarı'nda görevlendirildi. Böylece ihracatın yoğun şekilde yapıldığı Toptancı Hali'nde ihracat işlemleri kısa sürede yapılacak.'' Satıcı, üreticilerden sağlıklı ve kaliteli gıda üretmek için tarım danışmanlarıyla çalışmalarını ve hasat sürelerine uygun davranmalarını istedi. Yılın başında Antalya'dan yaş meyve sebze ihracatında 500 milyon dolarlık hedef ortaya koyduklarını anımsatan Satıcı, ''500 milyon dolarlık ihracat hedefini yakalayacağız. Şu anda ihracatta sorun görünmüyor'' "KOORDİNASYON TOPLANTISI YAPILDI" Antalya Tarım İl Müdürlüğü'nde de geçtiğimiz hafta AYMSİB Başkanı Mustafa Satıcı, Antalya Tarım İl Müdürü Bedrullah Erçin, Zirai Karantina Müdürü M. Uğur Aka, İl Kontrol Laboratuvarı Müdürü Faruk Kurnaz ile Antalya'nın büyük ihracat yapan firma temsilcileri bir araya gelerek ihracat öncesi görüş alışverişinde bulundu. Toplantıda Rusya Federasyonu'na yapılan ihracat işlemlerinde karşılaşılan sorunların çözümü, bu ülkeye ihracat yapacak firmaların listelerinin gözden geçirilmesi, domates ihracatında önemli unsur olarak ortaya çıkan ''Tuta Absoluta'' zararlısına karşı alınan tedbirler, Rusya Federasyonu'na gönderilecek ürünlerin kontrolünde görev alacak teknik personel için Toptancı Halinde bir büro oluşturulması ele alındı.

#

29 Eyl 2010 - 00:00 - Ekonomi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber