Yapı Kredi'den müşterilerine çok önemli uyarı

Yapı Kredi Bankası, son dönemde artan ve bankanın isminin kullanıldığı yeni tür dolandırıcılık olaylarına karşı bir açıklama yaptı

AÇIKLAMADA son dönemde düşük faizli kredi verileceği, hesap-kart-komisyon ücretinin ya da sigorta bedelinin iade edileceği gibi gerekçelerle banka ismi kullanarak dolandırıcılık amaçlı aramalar ve kısa mesaj gönderimleri yapıldığı ve müşterilerden kişisel bilgi ve şifre talep edildiği belirtildi.
 
Açıklamaya şöyle devam edildi:
 
"Bankamız tarafından hiçbir koşul ve durumda müşterilerimiz aranarak, sözlü olarak şifre talep edilmemektedir. Dolayısıyla, sizi arayan ve şifrenizi paylaşmanızı isteyen kişilere cevap vermemenizi önemle rica ederiz.
 
Güvenliğiniz için cihazınızın uygulama marketi (Google Play, App Store, Windows Store, BlackBerry App World) dışındaki ortamlardan uygulama indirmeyiniz. Bankamıza ait mobil uygulamaları cihazınıza indirirken uygulama adının hemen altında "Yapı ve Kredi Bankası A.Ş." markasının bulunduğundan emin olunuz.
 
Sizlere Yapın Kredi dışında, SMS veya e-posta ile gönderilen yönlendirme linkleri, içerisinde zararlı yazılım içeren uygulamaların telefonunuza yüklenmesine ve şifre, kullanıcı parolası gibi bilgilerinizin kötü niyetli kişilerin eline geçmesine neden olabilir. Zararlı uygulamalardan korunmak için, cihaz ayarlarınızda bulunan; "market dışı uygulamaları yükle" ya da "bilinmeyen kaynaklardan uygulamaların yüklenmesine izin ver" gibi seçeneklerin işaretlenmemesini öneririz."

26 May 2017 - 18:19 - Ekonomi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber