‘Yanmasın’ diye bugün de açık

Vergi daireleri bugün de büyük illerde açık kalacak. Yeniden yapılandırmada son gün olan 31 Mayıs’ta gece yarısına kadar mesai yapılacak. Bu tarihten sonra imkanı olup da ödeme yapmadığı anlaşılanlara e-haciz gelecek

GELİR İdaresi Başkanlığı’nca, yeniden yapılandırma düzenlemesi kapsamında gerçekleştirilecek ödemeler nedeniyle meydana gelmesi muhtemel sıkışıklığın önlenmesi ve mükelleflere kolaylık sağlanması amacıyla 28 Mayıs Pazar günü İstanbul, Ankara, İzmir ve Bursa’da saat 19.00’a diğer illerde saat 17.00’ye, 31 Mayıs Çarşamba günü saat 23.59’a kadar tüm vergi dairelerinin hizmet vereceği bildirildi.  Başkanlığın internet sitesinde yer alan duyuruda, 
Yapılandırma başvurusunda bulunduğu halde 27 Ocak 2017 tarihi itibarıyla ödenmesi gereken tutarları süresinde ödemeyerek Kanun hükümlerini ihlal eden borçlulara, ihlale neden olan tutarları ödemeleri gerektiği tarihten bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihe kadar (bu tarih dahil) geçen süre için geç ödeme zammıyla birlikte 31 Mayıs’a kadar (bu tarih dahil) ödemeleri halinde düzenlemeden yeniden yararlanma imkanı sağlandığı hatırlatıldı. 
Bu kapsamda, mükellefler tarafından yapılacak ödemeler nedeniyle vergi dairelerinde meydana gelmesi muhtemel sıkışıklığın önlenmesi ve kolaylık sağlanması amacıyla 27 Mayıs Cumartesi ve 28 Mayıs Pazar günü İstanbul, Ankara, İzmir ve Bursa’da saat 19.00’a, diğer illerde saat 17.00’ye, 31 Mayıs Çarşamba günü ise saat 23.59’a kadar tüm vergi daireleri açık bulundurulacak.
 
Haciz uyarısı
 
Maliye Bakanı Naci Ağbal, “ 120 milyar liralık bir alacağı yapılandırıldı, şu ana kadar yapılandırma kapsamında 18.2 milyar liralık tahsilat yaptık” dedi. 31 Mayıs sonuna kadar ödemesini yapmayanların yapılandırmasının bozulacağını hatırlatan Ağbal, kötü niyetli olanlara yönelik e-haciz dahil her imkanı kullanacaklarını belirtti.

28 May 2017 - 09:16 - Ekonomi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber