‘Yabancı yatırımcı artacak’

ALTSO Yönetimi, Alanya’da 100'den fazla ülkeden 23 bini aşan yabancı yaşadığını, yabancı yatırımcıların sayısının ise bine yaklaştığı söylendi

ALANYA Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO) yetkilisi yaptığı açıklamada, Alanya'nın yabancı yatırımcı sayısı bakımından Türkiye'de ilk 10'a girdiğini, birçok büyükşehri de geçtiğini söyledi. Türkiye'de yabancı sermayeli firma sayısı bakımından ilçe bazında ilk sırada yer alan Alanya'nın Bursa, Adana gibi büyükşehirlerin toplamından daha fazla yabancı yatırımcı çektiğini vurgulayan ALTSO yetkilisi, "Alanya'da yabancılara mülk satışı 1990'da başladı. Bugüne kadar 30 bine yakın gayrimenkul satıldı. Yabancılar, Alanya'ya sadece oturmak için yerleşmiyor. Yaşamlarını burada sürdüren pek çok yabancı, aynı zamanda iş hayatına da atılıyor" dedi. İlçe nüfusunun 300 binin üzerinde olduğunu anlatan yönetici, şunları kaydetti: "İlçede 100'den fazla ülkeden 23 bini aşan yabancı yaşıyor. Yabancı yatırımcıların sayısı ise bine yaklaştı. Ancak bu sayı her geçen gün yükseliyor. 2011 verilerine göre Alanya, 919 yabancı yatırımcıyla ülke genelinde 6'ncı sırada bulunuyor. Alanya'nın önünde ise sırasıyla İstanbul, Antalya, Ankara, İzmir ve Muğla geliyor. Yabancıya mülk satışında karşılıklılık şartının kaldırılması daha çok yatırımcıyı Alanya'ya çekecektir. Yabancı yatırımcıların Alanya'da en fazla ilgi duydukları alanlar emlak ve inşaat sektörü. İskandinav ülkeleri başta olmak üzere Almanlar ile son yıllarda da Rus yatırımcılar Alanya'ya ilgi gösteriyor. Yabancıya mülk satışında karşılıklılık şartının kaldırılmasının ardından özellikle Arap ve Ortadoğu ülkelerinden yatırım için geleceklerin artması bekleniyor.”

#

28 Eyl 2012 - 00:00 - Ekonomi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber