'Umudumuz havaalanı'

ALEKOD Başkanı Balıktay, Gazipaşa Havaalanı'nın hem turizm hem de emlak sektörü için umut olduğunu söyledi

- Kübra DUMAN ALANYA Emlak Komisyoncuları Derneği (ALEKOD) Başkanı Kerim Balıktay, sektörün umudunu Gazipaşa Havalimanı'na bağladını açıkladı. Şehir için oldukça önemli olan Gazipaşa Havalimanı'nın hizmete açılması ile birlikte inşaat ve emlak sektöründe yüzde 50 oranında artış beklediklerini aktaran Balıktay, 2010 turizm sezonunda mutlaka Gazipaşa Havalimanı'na uçak indirilmesi gerektiğini dile getirdi. Son 3 senedir yabancılara havalimanının sezona açılacağını sözylediklerini belirten Balıktay, yalancı durumuna düştüklerini hatırlatarak, Mayıs ayında havalimanına uçak inmasi için çalışmalar hız verilmesini istedi. Yabancıların Gaziaşa Havalimanı'nın açılışını dörtgözle beklediğini anlatan Balıktay, ''Sektörünn canlanmasında açılması beklenen Gazipaşa Havalimanı'nında etkisi yüksek. Müşterilerimizden aldığımız meiller, katıldığımız fuara bakarsak Gazipaşa Havalimanı'nın açılması inşaat ve emlak sektrüyle birlikte onlarca sektörü daha canlandıracak. Havalimanı biizm için olmazsa olmaz. Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın Gazipaşa Havalimanı hakkında yaptığı açıklama, havalimanının açılamayacağı yönünde değil, sadece bir dizi eksikliklerinin bulunduğu yönünde. Gazipaşa Havalimanı bölge için oldukça önemli. Bugün açamazsak yarın açacağız. Avrupa, Gazipaşa Havalimanı'nı bizden daha fazla takip ediyor. Er yada geç biz bu havalimanını açtıracağız ya da açacağız'' dedi.

#

06 Mar 2010 - 00:00 - Ekonomi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber