'Ülkeni seviyorsan liraya geçeceksin'

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, döviz spekülasyonu ile Türk ekonomisinin çökertilmeye çalışıldığını belirterek, ülkeyi faiz lobisine mahkum etmeyeceklerini vurguladı. Erdoğan, “Bu ülkeyi, bu halkı seviyorsan sen de liraya geçeceksin. İnsanımız bu süreçten kârlı çıkacak” dedi

CUMHURBAŞKANITayyip Erdoğan, döviz spekülasyonu ile Türk ekonomisinin çökertilmeye çalışıldığını belirterek, Türk milletini faiz lobisine hangi şartta olursa olsun mahkum etmeyeceklerini söyledi. Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda muhtarlarla bir araya gelen Erdoğan, ekonomideki gelişmeleri değerlendirdiği konuşmasında, “Döviz spekülasyonu ile ekonomimiz çökertilmeye çalışılıyor. Ekonomimizin bazı sıkıntılar yok mu, elbette var, hükümetimiz gereken önlemleri alıyor ve almaya devam edecek” dedi. 
“Gerçekten de son günlerde döviz kurunun Türk Lirası karşısında yükselişinin sebepleri arasında ciddi iktisadi husus göremiyoruz” diyen Erdoğan, “Milletimizi bu konuda yardıma çağırdık, yastığınızın altındaki dövizleri TL’ye ya da altına çevirin dedik, karşılıksız para basmak suretiyle bizi döviz baskısına almaya çalışanlara böyle cevap verelim dedik. Vatandaşımız TL’ye yöneldi, dövizini TL’ye çevirdi, milletime teşekkür ediyorum, bu konudaki kararlılığın devam edeceğine inanıyorum” şeklinde devam etti. 
İnsanımız zararlı çıkmayacak
Milleti faiz lobisine mahkum etmeyeceklerini yineleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bu ülkeyi, bu halkı seviyorsan sen de liraya geçeceksin... Ben de bizzat dövizle kira alanları arıyorum, kendime bunu görev telakki ettim. Biz bu milleti faiz lobisine hangi şartta olursa olsun mahkum etmeyiz” dedi.  Döviz baskısına karşı TL’ye sahip çıkacaklarını ve TL’yi değerlendireceklerini kaydeden Erdoğan, bunu başarmak gerektiğini belirtti ve sözlerini şöyle sürdürdü: “Türkiye’nin Suriye ve Irak’ta ciddi hamleler yaptığı dönemde, cumhurbaşkanlığı sistemine geçiş arifesinde ekonomi silahını bir kez daha bize doğrulttular. Milletimizi bu oyunu gördü, çağrımıza kulak verdi; insanlar döviz bürolarına TL’ye geçmek için koşuyor. Sözleşmeler, anlaşmalar dövizden TL’ye döndürülüyor. İnsanımız bu süreçten zararlı değil kârlı çıkacak.”
Dış ticarette çok önemli ülkelerle birer birer yerel parayla ticaret döneminin başladığını kaydeden Erdoğan, bu konuda Rusya ve İran’la görüşmeler yapıldığını, uygulamayı yaygınlaştıracaklarını vurguladı.
El Bab Operasyonu’ndan farkı yok
Türkiye’nin üretim ve istihdamdaki düşüşü, ticaretteki daralmayı hak eden bir ülke olmadığını belirten Erdoğan, ekonomik çarkları çevirmek için devletin üzerine düştüğünü, ancak milletin bu çabalara destek vermemesi durumunda bu adımların tek başına yeterli olmayacağı uyarısında bulundu. Cumharbaşkanı Erdoğan, “Bankacılık sektöründen kaynaklanan sorunlar varsa elbette ilgili kurumlar bunun üzerine gidecektir... Reel ekonomiyi güçlendirmek için ne gerekiyorsa yapacağız. Türkiye’nin (Suriye’de) El Bab operasyonu ile döviz spekülasyonunu durdurma çabaları arasında fark yoktur” değerlendirmesini yaptı.

08 Ara 2016 - 08:15 - Ekonomi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber