Ücretsiz sağlık hizmeti müjdesi

Prim borcu olan Bağ-Kurlu ve gelir testi yaptırmış ya da yaptırmamış vatandaşlar, devlet hastanelerinde ücretsiz sağlık hizmeti alabilecek. Karardan yaklaşık 3 milyon kişi yararlanacak

BAKANLAR Kurulu kararıyla, prim borcu olan Bağ-Kurlularla, gelir testi yaptıran ya da yaptırmayan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları ve bakmakla yükümlü oldukları kişiler, artık devlet hastanelerinde ücret ödemeden sağlık hizmeti alabilecek. Bakanlar Kurulu kararı ile Bağ-Kurlu ve primini kendi ödemek durumunda olan Genel Sağlık sigortalısı (GSS) vatandaşların prim borcu olup olmadığına bakılmaksızın, Sağlık Bakanlığı ve bağlı kuruluşlarına ait sağlık tesisleri ve devlet üniversitelerinin hastanelerinden sağlık hizmeti alabilmeleri sağlandı. Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, 1 Ocak 2012’den itibaren çalışsın veya çalışmasın tüm Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının zorunlu genel sağlık sigortası kapsamına alındığını hatırlattı.

‘Sıkıntılar yaşanıyordu’

Emeklilerin yanı sıra sigorta primi işvereni tarafından ödenen çalışanların, primleri ödensin ya da ödenmesin devletin sağlık hizmetlerinden yararlanabildiğinin altını çizen Müezzinoğlu, şunları kaydetti: “Prim borcu olan Bağkurlular ve gelir testi yaptıran ya da yaptırmayan yaklaşık 3 milyon kişiyi kapsıyor. Mevcut yasaya göre, primlerini kendisi ödeyen vatandaşların sağlık hizmetlerinden yararlanabilmesi için gelir testi yaptırması gerekiyor. ” Özel hastaneler hariç Kararın geçici bir çözüm olduğunu söyleyen Müezzinoğlu, kalıcı hale gelmesi için Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu’nda değişikliğe gidilmesi gerektiğine işaret etti. Bakan Müezzinoğlu, Vakıf üniversite hastaneleri ile özel sağlık tesislerinin ise bu kapsamın dışında kaldığını hatırlattı.  

03 Eki 2015 - 08:50 - Ekonomi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber