Türkiye'yi iptal edip o ülkeyle anlaştılar

Türkiye'den tarım ürünlerinin ithalatına yasak getiren Rusya'nın ihtiyacını karşılamak için Suriye'nin 700 bin ton narenciye göndereceği bildirildi

TÜRKİYE'DEN

tarım ürünlerinin ithalatına yasak getiren Rusya'nın Suriye'den 700 bin ton narenciye alacağı bildirildi.

AFP'ye konuşan Suriye Sanayi Odası Başkanı Faris Şalabi, "Rus piyasasına, ağırlıklı olarak portakal olmak üzere yaklaşık 700 bin ton narenciye göndermeye hazırlanıyoruz. İlk parti artık Rusya'ya gönderildi. Rusya'ya örneğin tekstil gibi diğer ürünler de gönderilecek" diye açıkladı.

"Suriye ürünleri için büyük fırsatlar açıyor"

Şam Sanayi Odası Başkanı Şamir Dibis ise, Türk ürünlerine uygulanan yaptırımların Suriyeli işadamlarına Rus piyasasındaki varlığını genişletmekte yardımcı olacağını belirterek, "Yaptırımlar, piyasada büyük bir boşluk yaratıyor ve beklenmedik bir şekilde Suriye ürünleri için büyük fırsatlar açıyor" dedi.

Suriyeli işadamları Rusya'yı ziyaret edecek

Rusya'ya en kısa sürede Suriyeli işadamlarından oluşan bir heyetin gideceğini ifade eden Dibis, "Onlar, Türkiye'ye yaptırımların yürürlüğe girmesiyle açılan fırsatları inceleyecek" dedi.

Suriye'de geçtiğimiz sezon narenciye rekoltesi 1 milyon tonu geçmişti. Ürünlerin büyük bir kısmı, Lazkiye ve Tartus bölgelerinde üretilmişti.

10 Ara 2015 - 10:08 - Ekonomi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber