Türkiye dünya devine silah satacak

Dünyanın en büyük silah pazarı ABD'ye tüfek ihracatında liste başı olan Türkiye, yivli tüfek satışı da yapmaya başlayacak. İki katına çıkması hedeflenen pazara tabancada yeni Türk firmaları da girecek

DÜNYANIN

en büyük tabanca ve tüfek pazarı olan

ABD

'ye ihracatta yivsiz tüfekte bir numara olan Türkiye, bu pazarda hedefini büyütüyor. Geçmişte yapımına izin verilmeyen yivli tüfekte (merminin dönerek atıldığı namlu türü) ve tabancada ABD ihracatı gelişecek. Tabanca ihracatında yüzde 1'in altında pazar payı olduğunu belirten Ata Arms Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Yollu, "Burada gidilecek çok yol var. Yivsiz tüfekte 1 numarayken tabancada 10'uncu sıradayız. Yivli tüfekte ise listede yokuz" dedi. 2015'te tabanca da üretmeye başlayacaklarını belirten Yollu, "Beretta ortaklığımız sırasında ürettiğimiz 9 mm bir tabancamız vardı. Tabancadaki hedefimiz bu yıl üretime başlamak. 60 ülkede dağıtım altyapımız olduğu için bir avantaj o. Toplamda 2015'te yivli av tüfeği ve tabancaya 5 milyon dolar yatırım yapacağız. 9 bin metrekare kapalı alanda üretimimiz var şu anda" dedi.

'HAKKIMIZIN YARISINA SATIYORUZ'

Türk firmalarının markalaşma anlamında batılı ve köklü firmalardan henüz çok geride olduğunu söyleyen Yavuz Yollu, "Tam olarak kalitemizin karşılığını alamıyoruz henüz. İhracat fiyatlarımız olması gerekenin yarısı. Aslında iki katına satmamız gerekiyor" dedi. Küresel kriz sonrası zor durumda olan firmalar ile satın alma görüşmesi yaptıklarını da belirten Yavuz Yollu, "Firma satın almak için bazı görüşmelerimiz oldu. İyi bir marka ile böyle bir anlaşma yapabilirsek büyümeye yardımcı olur diye düşünüyoruz. İtalya'da buna benzer görüşmelerimiz oldu. ABD'de de var şu anda görüşmelerimiz" şeklinde konuştu.

SAVUNMA SANAYİSİNDE YENİ OYUNCU

2014 cirosu 16 milyon dolar firmanın yeni hedefi ise hızla gelişen savunma sanayisinde bir oyuncu haline gelmek. Yavuz Yollu, bu konuda yeni yatırımlar planladıklarını belirtirken Araştırma Geliştirme (Ar-Ge) için de bir çalışma başlattıklarını söyledi. "Ateşli silah bizim asıl branşımız ama burada farklı alanlarda da olacağız" diyen Yavuz Yollu, firmanın geleceğinde ana iş dalının savunma sanayisi olacağını söyledi. Yollu, "Av tüfeğinde yapacağımızı yaptık aslında. Yapmadığımız şey kalmadı. Bir derya savunma sanayisi. Ciromuzun yüzde 5'ini Ar-Ge'ye harcamayı hedef olarak koyduk" dedi.

13 Nis 2015 - 09:32 - Ekonomi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber