Türkiye doğalgaza daha az para ödedi

Türkiye’nin toplam doğal gaz ithalatı geçen yıl 2 milyar metreküpten fazla azalarak 46,2 milyar metreküpe geriledi. Bu azalmaya bağlı olarak Türkiye, geçen yıl bu enerji türünün ithalatı için dışarıya yaklaşık 750 milyon dolar daha az para ödedi

ULUSLARARASI Enerji Ajansı (IEA) verilerinden derlediği bilgilere göre; Türkiye 2015'te 48 milyar 266 milyon metreküp doğal gaz ithalatı gerçekleştirdi. Geçen yıl ithal edilen doğal gaz miktarı ise 46 milyar 164 milyon metreküpe geriledi. Buna göre, Türkiye'nin geçen yıl satın aldığı doğal gaz miktarında 2015'e göre yaklaşık yüzde 4,5'lik bir azalma yaşandı.
Azerbaycan, İran ve Rusya'dan aldığımız doğal gazın bin metreküpüne yaptığımız ödemelerin ortalaması üzerinden hesaplama yapıldığında Türkiye geçen yıl doğal gaz için yaklaşık 750 milyon dolar daha az para ödedi.
MAVİ AKIM'DA DÜŞÜŞ
Türkiye'nin doğal gaz ithalatındaki azalmanın ana sebeplerinden biri, Rusya'dan satın alınan gaz miktarındaki düşüş oldu. Batı Hattı doğal gaz boru hattı aracılığıyla gelen gaz miktarı arttı. Ancak; Mavi Akım boru hattı aracılığıyla ithal edilen gaz miktarı 15,4 milyar metreküpten 12,8 milyar metreküpe geriledi.

27 Şub 2017 - 07:34 - Ekonomi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber