Türkiye'den Ukrayna'ya 50 milyon dolar kredi yardımı

Türkiye, siyasi olayların yaşandığı Ukrayna'ya 50 milyon dolar kredi yardımında bulunacak

UKRAYNA'DA yaşanan siyasi olayların ülkeyi derinden etkilemesi  sebebiyle ülkeye mali yardım sağlamak amacıyla 50 milyon dolar tutarında kredi  sağlanmasına ilişkin 15 Şubat'ta imzalanan ekli kredi anlaşmasının yürürlüğe  girmesi, Hazine Müsteşarlığının yazısı üzerine Bakanlar Kurulunca  kararlaştırıldı. 
Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre, kredi, Ukrayna devlet  bütçesinin finansmanı amacıyla kullanılacak. Anlaşma, kredinin ana parası veya  tahakkuk etmiş faizi ya da bu kapsamda ödenmesi gereken herhangi bir tutar  ödenmediği sürece tam olarak yürürlükte kalmaya devam edecek. 
Türkiye'den OECD'ye 160 bin avro hibe katkısı 
Öte yandan, Türkiye ile Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü (OECD)  arasındaki matrah aşındırma ve kar kaydırma projesine ilişkin katkı anlaşmasının  yürürlüğe girmesi, Hazine Müsteşarlığının yazısı üzerine, Bakanlar Kurulunca  kararlaştırıldı. 
Resmi Gazetede yayımlanan karara göre, Türkiye OECD'ye hibe kaydıyla  160 bin avro tutarında bir finansal katkı sağlayacak. Katkı, anlaşmanın yürürlüğe  girmesinin ardından tek dilimde ödenecek.

25 Kas 2016 - 10:23 - Ekonomi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber