Turkcell imzayı attı!

Turkcell açıklamasına göre, Airspan ile stratejik işbirliği anlaşması imzaladı

TURKCELL, teknoloji şirketlerinden Airspan ile 5G teknolojileri üzerinde araştırma ve geliştirme yapmak üzere stratejik iş birliğine gitti. 
5G teknolojilerini araştırma ve geliştirme amacıyla yapılan anlaşma çerçevesinde iki şirket, özellikle milimetrik dalga teknikleri ile çalışan 5G küçük boyutlu hücresel erişim noktaları ve 5G servis gereksinimlerini karşılayacak yoğun kapasitif kullanıma imkan sağlayan alternatif çözümler üzerine inovatif çalışmalar yürütecek.
Açıklamada görüşlerine yer verilen Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu, yerli 5G teknolojileri geliştirmek için başladıkları yolculukta çok yoğun bir çalışma içerisinde olduklarını belirtti. Amaçlarının milyarlarca dolar büyüklüğe ulaşacak 5G patent pazarından ülke olarak alacakları payı artırmak ve Türkiye'nin teknolojiyi yalnızca tüketen değil aynı zamanda üreten ülke konumuna gelmesini sağlamak olduğunu ifade eden Terzioğlu, Airspan ile de 5G'de çok önemli bir alan olan yüksek frekanslarda milimetrik dalga tekniğini kullanan küçük boyutlu hücresel erişim noktaları üzerinde çalışmalar yürütmek amacıyla bir araya geldiklerini bildirdi.
Terzioğlu, bu sayede 1 kilometre kare alan içerisine 1 milyon cihazın şebekeye bağlanabileceğini dile getirerek, "Örneğin 1 milisaniyenin altındaki gecikme süreleriyle sürücüsüz giden otomobiller gibi yenilikler de hayatımızda olacak. Tüm bu çalışmalarla ülkemizin 5G teknolojilerini geliştirebileceğine sonuna kadar inanıyoruz. 2020 yılında 5G’de geliştirilen patentler içerisinde Turkcell olarak iş ortaklarımızla birlikte önemli oyunculardan birisi olmak için çalışmalarımız sürecek." ifadelerini kullandı.
Airspan Üst Yöneticisi (CEO) Eric D. Stonestrom da Airspan olarak küçük boyutlu hücresel erişim noktaları geliştirme konusunda uzman olduklarını vurguladı. 4.5G’den sonra odaklanacakları 5G Ar-Ge çalışmalarında Turkcell ile birlikte hareket etmeyi hedeflediklerini kaydeden Stonestrom, Turkcell’de kullanılan teknolojilerle birlikte müşteri deneyimini yukarı taşımak istediklerini aktardı.

Stonestrom, bu iş birliğiyle Türkiye’nin 5G'deki öncü rolü içerinde yer almış olmaktan dolayı son derece mutlu olduklarını belirtti.

23 Şub 2017 - 12:04 - Ekonomi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber