Türk şirketten dev satın alma!

Acıbadem Bulgaristan`da Tokuda ve City Clinic Grubu bünyesine katarak Bulgaristan`da sağlık sektöründe dengeleri alt üst etti. Acıbadem bu yatırımın ardından 4 hastane ve 4 Tıp merkeziyle Bulgaristan`ın en büyük özel sağlık hizmet sunucusu oldu

ACIBADEM, yurtdışında da yatırım atağını sürdürüyor. Bünyesinde Bulgaristan'ın en büyük özel hastanesini bulunduran Tokuda Grup'un yüzde 100 hissesini alan Acıbadem, ayrıca City Clinic Grup ile birleşmeye yönelik nihai sözleşme imzaladı. 

Böylece Bulgaristan'da toplam 125 milyon Euroluk yatırım gerçekleştiren Acıbadem, 4 hastane ve 4 Tıp merkeziyle Bulgaristan'ın en büyük özel sağlık hizmet sunucusu oldu. Acıbadem Sağlık Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Aydınlar, bu iki önemli yatırımın Acıbadem'in Orta ve Doğu Avrupa ile Balkanlar'da gelişmekte olan önemli pazarlara odaklanma stratejisi ile paralel olduğunu belirterek, "Bu son yatırımlarımızla Acıbadem, 4 ülkede toplam 22 hastane ve 17 klinikle hizmet verir hale geldi. 

Acıbadem'in dünya standartlarındaki sağlık hizmetlerini artık Bulgaristan'a da taşıyacağız. Bundan sonraki süreçte Bulgaristan, bölgenin sağlık turizmi açısından da cazibe merkezi haline gelecektir" dedi. 
Yurt içinde olduğu gibi yurt dışında da yatırım atağını sürdüren Acıbadem Sağlık Grubu, Bulgaristan'ın sağlık sektöründe en büyük özel hastanesine sahip Tokuda Grup'un hisselerinin tamamını alırken özellikle kalp ve kanser alanlarında sektörde hakim konumda olan City Clinic Grubu'n da çoğunluk hisselerini alarak Bulgaristan'ın bir numaralı özel sağlık hizmeti sunucusu oldu. Son yatırım hamlesiyle Acıbadem, 4 ülkede toplam 22 hastane, 17 klinik ve 3500'ün üzerinde yatak kapasitesiyle hizmet verir konuma geldi. 2011 yılında Makedonya Üsküp'de Sistina Hastanesi'ni bünyesine katarak, ilk yurtdışı yatırımını yapan Acıbadem'in Bulgaristan'daki yatırımlarıyla dünya çapında bilinen markası, klinik ve operasyonel anlamdaki mükemmeliyet anlayışı ve tecrübesi, Avrupa'da daha geniş bir alana yayılmış oldu. 

TOKUDA, BULGARİSTAN'IN EN BÜYÜK ÖZEL SAĞLIK GRUBU 
Tokuda, Bulgaristan'ın en büyük özel hastanesi ve aynı zamanda farklı sağlık hizmetlerini de içinde barındıran bir sağlık kompleksi. Bulgaristan'ın başkenti Sofya'da bulunan ve hepsi aynı lokasyonda hizmet verecek şekilde konumlanan, 550 yataklı bir hastane, bir tıp merkezi, bir klinik araştırma merkezi, bir eczane ve bir bakım evini de işletiyor. Tokuda Hastanesi 2006 yılında, %100 Japon yatırımı olan Bulgaristan'ın ilk yabancı yatırımlı ve özel hastanesi olarak hizmete sunuldu. En yüksek teknoloji ile hizmet veren hastane, 52.000 metre kare kapalı alana sahip. Bünyesinde 30'dan fazla tıbbi departman ve 22 ameliyathane bulunuyor. 

CİTY CLİNİC ÖZELLİKLE KANSER VE KALPTE ÖNCÜ HASTANE
2010 yılında kurulan City Clinic ise, Sofya'da bir kardiyoloji ve bir kanser hastanesi olmak üzere iki hastane, Burgaz'da bir hastane, Varna'da ise bir tıp merkezi ile yüksek kalitede sağlık hizmeti sunan lider bir grup. Sofya'da bulunan kardiyoloji hastanesi Bulgaristan'ın JCI akreditasyonuna sahip tek hastanesi. İki tıp fakültesinin eğitim hastanesi olarak da hizmet veren City Clinic Sofya Kardiyoloji Hastanesi,yüksek kalitede hizmetleri ve eğitim ve araştırmayı bir araya getirmesiyle dikkat çekiyor. Kalp sağlığı alanında sektörün lideri durumunda olan City Clinic, yeni kanser hastanesinin açılışı ilekanser alanında da sağlık sektörünün hakimi oldu. Hastanelerin yanı sıra, grubun Varna'daki tıp merkezi ile birlikte toplam 3 tıp merkezi bulunuyor.

21 Nis 2016 - 13:10 - Ekonomi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber