Turizme bayram dopingi

Ramazan Bayramı tatili süresini 9 güne çıkaran kararın yaklaşık 1 ay önce Bakanlar Kurulu'nda alınması, turizm sektöründe iç pazar hareketliliğini artırdı. Geçen yıllara göre bu yıl bayram hareketliğinin yüzde 35 arttığı, doluluk oranlarının bazı tesislerde yüzde 100'e ulaştığı belirtildi

9 gün ilan edilen Ramazan Bayramı tatilinde, Akdeniz ve Ege sahillerindeki oteller indirimlerin de etkisiyle rezervasyon oranlarını yüzde 80'lere çıkardı. Sektör temsilcileri bayram döneminde ağırlıklı 4-7 gün aralığındaki paket satışlarıyla doluluk oranlarının yüzde 80'i bulacağını açıkladı. Artışta yabancı turist açığını kapatmak için yapılan fiyat indirimleri de etkili oldu. Bazı tesislerde indirim oranı yüzde 40-50'leri bulurken tatilin sektöre önemli bir ivme kazandırması bekleniyor. Geçen yıllara göre bu yıl bayram rezervasyonunun yüzde 35 arttığı belirtildi.  
"DOLULUK YÜZDE 60'LARA ULAŞTI"
Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği (POYD) Başkanı Ali Kızıldağ, bayram tatilinin erken açıklanması ve 9 güne çıkarılmasının sektöre moral olduğunu söyledi.
Şu anki rezervasyonların moral olduğunu belirten Kızıldağ, "Gün itibariyle tesislerin doluluk oranları yüzde 60'ları geçti. Bazı tesislerde yüzde 100'e ulaştı. Hala devam eden rezervasyonlar var. Her gün talep alıyoruz. Ege ve Akdeniz'de ortalama doluluk yüzde 80'lerin üzerine çıkacak. Sıkıntılı bir turizm sezonu yaşıyoruz. 2016 turizm sezonu iyi başlamadı. Turizmcilere moral olan 9 günlük tatil müjdesi biraz erken geldi, güzel bir haberdi" dedi.  
"BAYRAM TATİLİNİ TÜKETİCİ VE ACENTELER İYİ DEĞERLENDİRDİ" 
Tatilcilerin Ramazan Bayramını iyi değerlendirdiğini ifade eden Ali Kızıldağ, "9 günlük tatil müjdesini tüketici ve acenteler iyi değerlendirdi. Bayram paketlerinde satışlar büyük oranda arttı. Turistik bölgelerde doluluk oranı yüzde 80'leri geçmesi bekleniyor. Bayram sektöre bir motivasyon ve güç katacak. Bu yıl otelcilerimiz özveri ile her bütçeye uygun fiyat uygulaması yaptı. Her bütçeye uygun tatil fiyatları çok makul maliyetler. Kıyasladığımızda her bütçeye uygun fiyatlar var. Geçen bayramlara baktığımızda bu yıl yüzde 30-35 artış var. Bu da otelcilerimiz fiyat uygulamalarının yerini bulduğu gösteriyor" diye konuştu.
BAYRAM EĞLENCELERİ
POYD Başkanı Ali Kızıldağ, "Bayramda bir çok tesiste farklı eğlence programları yapılıyor. Yerli sanatçılar, yabancı gruplar, farklı şovlar, dans akrobasi gibi farklı eğlence aktiviteleri yapılacak. Oteller dolu dolu bayram programları hazırladı. Özveri ile tatilcilerin mutlu edilmesi için tüm hazırlıkları yaptık" ifadelerini kaydetti.  
ALMANLARIN TÜRKİYE TATİLİ
 Almanya'da yaşayan ve tatilini Antalya'da geçiren Adnan Eker, "Eşim Rus. Eşim ile Avrupa ve dünyada bir çok ülkeyi gezdik. Eşim Türkiye'den başka yere gitmek istemiyor. Ben de Türküm. Türkiye'deki otellerin ürün kalitesi çok iyi. Almanya duyuyoruz oradaki aileler hala karar vermemiş durumda. Euro 2016 Şampiyonasının bitiminin ardından Türkiye'yi tercih edebilirler. Almanlar Türkiye'ye gelirse en iyi ürün kalitesini görürler. Görüştüğümüz gurbetçilerin yine tercihi Türkiye olur. Türkler farklı ülkeler fiyat ve dil nedeniyle gitmeye çekiniyor" dedi.

23 Haz 2016 - 10:51 - Ekonomi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber