Turizm dibe vurdu

Türkiye’nin turizmde dibe vurmuş vaziyette olduğunu ifade eden TÜRSAB Güney Marmara BYK Başkanı Mehmet Akkuş, güven ve huzurun olmadığı yere turistin gelmeyeceğini söyledi

BURSA ve Yalova’da faaliyet gösteren turizm ve seyahat acenteleri, turizm sektöründe yaşanan sıkıntıları masaya yatırdı. Türkiye’nin turizmde dibe vurmuş vaziyette olduğunu ifade eden TÜRSAB Güney Marmara BYK Başkanı Mehmet Akkuş, Rusya krizi ile başlayan ve son olarak yaşanan terör olaylarında en büyük sıkıntıyı turizm sektörünün çektiğini söyledi. Akkuş, “Bursa’ya turisti nasıl getiririz diye toplantılar gerçekleştiriyoruz. Huzurun olmadığı yere hiç kimse gelmez. Ama huzur ve güvenliğin olduğu yere herkes gitmek ister. Turizmde güvenlik birinci planda yer almaktadır. Gerçekten de son zamanlarda yaşanan terör olayları rezervasyonların iptaline sebep oldu. Biz bunu telafi etmek için iç turizmi canlandırmaya çalışıyoruz. Bursa, Arapların yoğun tercih ettiği bölgelerden bir tanesiydi. Dağı, denizi, şelaleleri, yeşili olan tam turizm bölgesiydi. Yaşanan terör olayı çekincelere sebep oldu. 1980’li yıllarda Bursa Arap mahallesi gibiydi. 2000’li yıllarında ise Ortadoğu ile hiç çalışamaz vaziyete geldik. Son 5 yılda ise 1980’li yıllara geri dönmüş gibi çalışmalarımız oluyordu. Hem tatil, hem de ticaret bakımından çok alışverişimiz oluyordu” diye konuştu.
 
  Son senelerde Karadeniz bölgesinin turizme çok önem verdiğini ifade eden Akkuş, “Birlik ve beraberlik içerisinde oradaki yetkililer turistlerimizi elimizden alma gibi bir çalışma içerisine girdiler. Ama Karadeniz bölgesi de Türkiye’nin bir köşesi olmasına rağmen, Bursa gibi hiçbir özellik ve güzellik oralarda yok. Yüzde 20’ye yakın Bursa’dan Karadeniz bölgesine bir kayma oldu. Sezonunu sonunda ise gezilecek görülecek yerler bittikten sonra Bursa’ya dönüşler başladı. Bizim bu konuda bir kaygımız yok. Yeter ki turist gelsin, Bursa, Trabzon, Rize, İzmir, İstanbul hiç fark etmez” dedi.
 
  Uludağ’ın sadece kış aylarında değil, yaz aylarında da kullanılması için çalışmalar gerçekleştirdiklerini belirten Akkuş, “Çünkü Uludağ sadece kış mevsiminde değil, 12 ay boyunca gezilip görülebilecek bir mekan. Turizme kazandırmak için bu toplantıları sıklaştıracağız ve faaliyete geçeceğiz. Şuanda sadece günü birlik turlarımız oluyor. Ama bizim isteğimiz buraya gelen turistlerin yaz aylarında en azından 1 gece Uludağ’da konaklamalarını sağlamak” şeklinde konuştu.
  Ramazan ayının yaz sezonuna gelmesi, Bursa için daha avantajlı olduğuna dikkat çeken Akkuş, “Çünkü buraya yapılan inanç turizmiyle türbeler, camiler, hanlar ve düzenlenen ramazan ayı etkinlikleri birçok turistin dikkatini çekiyor. 4 yıl sonra daha serin aylara gelecek. O zaman daha verimli olabileceğiniz düşünüyoruz” dedi.

26 May 2016 - 11:41 - Ekonomi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber