Tüketici güven endeksi düştü

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2016 yılı Ekim ayı 'Tüketici Güven Endeksi'ni açıkladı

BUNA göre, Türkiye İstatistik Kurumu ve Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası işbirliği ile yürütülen tüketici eğilim anketi sonuçlarından hesaplanan tüketici güven endeksi, Ekim ayında bir önceki aya göre yüzde 0,3 oranında azaldı. Eylül ayında 74,29 olan endeks değeri Ekim ayında 74,04 oldu. Hanenin maddi durum beklentisi endeksi 94,1 oldu. Hanenin maddi durum beklentisi endeksi bir önceki aya göre yüzde 2,2 oranında artarak Ekim ayında 94,09 oldu. Bu artış, gelecek 12 aylık dönemde hanenin maddi durumunun daha iyi olacağını bekleyenlerin oranının artmasından kaynaklandı. Eylül ayında 102,92 olan genel ekonomik durum beklentisi endeksi yüzde 1,3 oranında azalarak, Ekim ayında 101,62 oldu. Bu düşüş, gelecek 12 aylık dönemde genel ekonomik durumun daha iyi olacağı yönünde beklentisi olan tüketicilerin sayısının bir önceki aya göre azaldığını gösterdi. İşsiz sayısı beklentisi endeksi bir önceki aya göre yüzde 4,1 oranında azalarak, Ekim ayında 77,16 oldu. Bu azalış, gelecek 12 aylık dönemde işsiz sayısında düşüş bekleyenlerin azalmasından kaynaklandı. Tasarruf etme ihtimali endeksi yüzde 7,2 oranında arttı. Eylül ayında 21,72 olan endeks, Ekim ayında 23,27 değerine yükseldi. Bu artış, tüketicilerin gelecek 12 aylık dönemde tasarruf etme ihtimallerinin bir önceki aya göre yükseldiğini gösterdi.

21 Eki 2016 - 21:55 - Ekonomi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber