‘Trafik sigortasında fiyatlar düşecek...’

Anadolu Sigorta Genel Müdürü Musa Ülken, trafik sigortasında son yıllarda yüksek fiyattan dolayı artan şikâyetlerin bazı şirketlerin haksız rekabet politikaları ve yasal düzenlemelerin eksikliği nedeniyle yaşandığını söyledi

ANADOLU Sigorta’nın 7 yıldır devam eden ‘Bir Usta Bin Usta’ projesi kapsamında Adana’da gazetecilerin sorularını yanıtlayan Ülken, zorunlu trafik sigortasında yapılan son yasal düzenlemelerle yeni bir döneme girildiğini belirtti.
 
Vatandaşın tepkisini çeken yüksek sigorta bedellerinin düşme eğiliminde olacağını belirten Ülken, geçtiğimiz haftalarda Meclis’ten geçen ‘Torba Yasa’ ile değişen kanun maddeleriyle ortaya olumlu bir durumun çıktığını ifade ederek, “Kesinlikle ileriye dönük fiyatlara mutlaka olumlu bir şekilde yansır” dedi.
 
Doğrudan tazmin
Sigorta sektörünün bir araya gelerek doğrudan tazmin sistemine gideceğini belirten Ülken, yeni sistemle mağdur olan sürücünün, karşı tarafın sigorta şirketine değil kendi sigorta şirketine gideceğini, böylece işlemlerin çok daha kolay halledilebileceğini söyledi. 
Doğrudan tazmin sistemiyle birlikte vatandaşın bazı mağduriyetlerinin de giderileceğini ifade eden Ülken, mağdur olan sürücünün sigorta şirketinin verdiği parayı daha sonra diğer sigorta şirketinden tahsil edeceğini belirtti.
 
‘Bir Usta Bin Usta’ 
Anadolu Sigorta’nın 85’inci yılında Anadolu’da kaybolmaya yüz tutan mesleklere ilgiyi artırmak için hayata geçirdiği ‘Bir Usta Bin Usta Projesi’nde yedinci yıl eğitimleri Adana’da yerel el sanatlarından ‘Ahşap Oyma’ kursuyla başladı. Ülken, “2010-2015 yılları arasında 30 mesleki eğitim kursu düzenledik ve çeşitli meslek gruplarından, 380’i kadın, 203’ü erkek olmak üzere 583 usta adayına eğitim verdik. Adana’daki bu kursumuzda, 4.5 ay boyunca 20 kursiyerimiz eğitim görecek” dedi.
 
 
Yeni yasa ne getiriyor? 
Milyonları ilgilendiren Torba Yasa’daki en önemli maddelerinden biri toplumda mağduriyet yaratan trafik sigortasındaki düzenlemeler olmuştu. Bugüne kadar vefat tazminatının hesaplanmasında kanunla sınırları çizilmiş belli bir standart olmadığından mahkemeler, kişiden kişiye değişen tutarlarda tazminatlara hükmediyor, sigorta şirketleri de bunları ödemek zorunda kalıyordu. Şirketler trafik sigortasında şikayetlere neden olan fiyat artışlarının temel nedeni olarak bu uygulamaları gösteriyordu. Yeni düzenleme ile Hazine, standart bir hesaplama yöntemi belirleyip, açıklayacak ve sigorta şirketleri kime, ne kadar vefat tazminatı ödeyeceğini, kişiler de sigortadan ne kadar tazminat alacağını bilecek. 
 
Sigorta şirketleri kusurlu sürücülere tazminat ödemeyecek. Ayrıca trafik kazalarında zarar görenler, zararını tazmin etmek için mahkeme yerine önce sigorta şirketine müracaat edecekler. 15 gün içinde tazminat üzerinde anlaşmaya varacaklar. Vatandaş isterse belirlenen rakam üzerindeki tutar için yasal hakkını kullanabilecek.

25 Nis 2016 - 10:35 - Ekonomi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber