Toptancıların çarşısı için inşaat başlıyor

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ), İstanbul’daki Rami Kışlası’nda 1986’dan bu yana geçici olarak faaliyet gösteren Rami Gıda Toptancıları Hali esnafı için Kayabaşı Batı Resneli bölgesinde modern bir çarşı inşa edecek

YILBAŞINDAN sonra inşaatına başlanacak çarşı, iki yıl içinde bitirilecek. TOKİ Başkanı Ergün Turan, TOKİ’nin Kayabaşı Batı Resneli bölgesinde yapacağı yeni çarşıyla, Rami Kışlası’nda 1986’dan bu yana geçici olarak zor ve sağlıksız koşullarda faaliyetlerini sürdüren gıda toptancılarının yüzünü güldüreceklerini belirtti. Turan, “Rami Gıda Toptancıları esnafını çağdaş ve modern bir çarşıya kavuşturacağız” dedi. 
Turan, projenin detayları hakkında şu bilgileri verdi: “Kayabaşı’nda yapacağımız yeni çarşı 320 bin metrekare alanda inşa edilecek. Projemizde 990 toptancı dükkanı, banka, restoran, kafeterya gibi ihtiyaçlar için 120 ticari dükkan, 541 araçlık kapalı, 634 açık, 65 tır olmak üzere toplam 1.240 araçlık otopark, mescit ve sosyal tesisten oluşan bir yerleşke inşa edilecek.” 
Projenin iki önemli ayağı olduğunu belirten Turan, şöyle devam etti: “Öncelikle esnafımızın uzun vadede ihtiyacını karşılayacak yeterli miktarda arsa ürettik. Kayabaşı Batı Resneli bölgesinde 320 bin metrekare arsa üzerine esnafın talebine istinaden ihtiyaç ve kullanımına uygun çağdaş ve modern bir çarşı projesi geliştirdik. Projenin ikinci ayağı ise Rami Kışlası’nın tarihsel kimliğinin korunması, yaşatılması, tarihi ve kültürel özelliklerine uygun müze ve kütüphane gibi halkın istifadesine sunulmasının önünün açılmasıdır.”

05 Ara 2016 - 06:38 - Ekonomi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber