TOKİ'den Alanya'da dev proje

Kaynak geliştirme ve gelir paylaşımı projelerinden elde ettiği gelirle alt gelir grubu ve yoksul grubu konut projelerini finanse eden Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), gelir getirici bir başka projeyi daha gerçekleştiriyor.

TOKİ, Türkiye'nin turizm merkezi Alanya'da "Arsa Karşılığı Gelir Paylaşımı Modeliyle" dev bir proje uygulayacak. 

TOKİ tarafından satışa sunulacak Mahmutlar'daki 83 bin 392 metrekarelik arsa üzerine otel ve tatil köyü gibi turizm tesisleri veya konut yapılabilecek. Arsada gerçekleştirilecek proje için yapılacak ihalenin ilk oturumu 12 Haziran 2013 Çarşamba günü TOKİ'nin Bilkent'teki binasında saat 15: 00'de yapılacak. Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı Modeli ile ihaleye çıkarılacak arsanın 28 bin 510 metrekarelik bölümü konut alanı, 37 bin 425 metrekarelik kısmı ise turizm tesis alanı olarak planlandı. 
ÇOK YÖNLÜ TURİSTİK KOMPLEKS 
Turizm tesis alanında, otel, tatil köyü, butik otel, pansiyon, apart otel gibi turizm tesislerinin belgelendirilmesine ve niteliklerine ilişkin yönetmelikte tanımlanan tesisler yapılabilecek. Ayrıca konferans, sergi, konser ve tiyatro salonu, sosyal tesisler, devremülk, ikinci konut ve rezidans, dinlenme, eğlence, suya dayalı oyun, aquapark ve spor aktivitelerine yönelik kullanımlar ile planda belirtilen inşaat emsalinin yüzde ikisini geçmemek kaydıyla ticari birimler yer alabilecek. İhale, "Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Satış, Devir, İntikal, Kiraya verme, Trampa, Sınırlı Ayni Hak Tesisi ve Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı İhale Yönetmeliği" kapsamında açık ihale usulü ile yapılacak. İhale, yerli, yabancı inşaat firmalarına ve bunların kendi aralarında ya da finans kuruluşlarıyla yapacakları ortak girişimlere açık olacak, ancak uluslararası bir ihale niteliğinde sayılmayacak. Teklifler, Teklif Alma Şartnamesi'nin ilgili maddeleri esaslarına göre değerlendirilecek, herhangi bir şartlı teklif kabul edilmeyecek. İhaleye katılacak firmalardan İdare payı olarak teklif ettiği bedelin yüzde 3'ü kadar geçici teminat istenecek. İlk tekliflerin 12 Haziran 2013 tarihinde, saat 15.00'de, istekliler huzurunda ihale komisyonu tarafından açılmasının ardından, ihaleye katılabilmek için firmalardan, "son 15 yıl içerisinde kamu veya özel sektörde gerçekleştirdiği İdarece kusursuz kabul edilen benzeri işlerle ilgili deneyimini gösteren belgeler" istenecek. İş deneyimi olarak istekliler, tek bir sözleşme kapsamında bitirdikleri en az 70 bin metrekare komple bina, ticaret merkezleri, turistik tesisler, kültür eğlence ve dinlenme tesisleri inşaatı deneyim belgesi, iş bitirme, iş yönetme ve iş denetleme belgesi verebilecek. İlk oturum sonrasında yapılacak değerlendirme sonucu uygun görülecek istekliler yazı ile ikinci oturuma davet edilecek.

28 May 2013 - 11:31 - Ekonomi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber