Terör sebze halini de vurdu

Batman’da sebze ve meyve hali esnafı, son 4 ay içerisinde yaşanan terör olayları yüzünden 22 milyon 400 bin TL zarar etti

GÜNEYDOĞU'DA 7 Haziran seçimlerinden sonra hortlayan terör olayları hal esnafını da vurdu. Batman’da sebze ve meyve hali esnafı, yaşanan olaylar yüzünden iş yapamaz hale geldi. Halde bulunan 70 esnafın ise son 4 ay içerisinde toplam 22 milyon 400 bin TL zarar ettiği belirtildi. Sebze ve Meyve Hali Komisyoncuları Derneği Başkanı Abit Teymur, satışlarının yüzde 60 oranında azaldığını belirterek, “Daha önce günlük 500 bin ton mal satarken, şu anki meyve ve sebze satışları 200 bin tona kadar düştü. Hal sakinleri olarak perişanız. 4 aydır büyük sıkıntılar çekiyoruz. Sebze ve meyve halimizde 70 esnaf var. Şu an esnaf, işçi parasına çalışıyor. Doğudan sebze ve meyve alamıyoruz olaylar çıkmadan önce alabiliyorduk. O dönemlerde günde 10 veya 150 bin ton mal isterdik, ama şu an olaylardan dolayı nakit para göndermeden mal alamıyoruz. 70 esnafın toplam 22 milyon 400 bin TL zararı var” diye konuştu.
“AYLIK ZARARIMIZ 80 BİN TL”
Sebze Meyve Hali’nde komisyonculuk yapan Serhan Demir, TIR’ların batıdan bölgeye gelmeye korktuğuna dikkat çekerek, “Bölgenin geneline hitap ediyorduk. Hakkari, Şırnak, Cizre ve diğer ilçelerden esnaflar gelip mal alıyorlardı. Artık gelemiyorlar. Bu yüzden de sebze ve meyveler elde kalıyor. Ya ucuza satıyoruz ya da çürüyorlar. 70 esnaf var halde ve her birinin aylık zararı 80 bin TL’nin üzerinde” dedi.
“EVE EKMEK GÖTÜREMEZ HALE GELDİK”
Sebze ve meyve halinde işçi olarak çalışan, Abdülbaki Tümençi, “Son zamanlarda bölgede artan olaylar nedeniyle çocuklarımıza ekmek götüremez olduk. Bölgeye bir an önce barışın ve huzurun gelmesini istiyorum” diye konuştu.
“ARACIM YAKILIR DİYE KORKARAK GELİYORUM”
TIR şoförü Kadri Sümer ise, ciddi sıkıntılar yaşadıklarını vurgulayarak, şu ifadelerde bulundu:
“Ben Niğdeliyim. TIR şoförüyüm. Sürekli Batman’a mal getiriyorum. Ama son zamanlarda aracımı yakarlar diye korkarak geliyorum. 5 gündür Batman’dayım, mağdur durumdayım. Dilerim ki bir an önce bu olaylar durur ve bizde işimizi korkarak, değil rahat şekilde yaparız.”

12 Ara 2015 - 14:04 - Ekonomi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber