Telif ücretleri paylaşılamıyor

Türkiye’de yaklaşık bin 600 otelin oda başına ödediği telif ücretlerinin paylaşımı konusunda 4 müzik birliği arasında anlaşmazlık çıktı

MÜŞTERİLERİNE müzik dinleten otelcilerin oda başına telif ücreti ödemeleri için Alanya Turistik İşletmeciler Derneği'nin de (ALTİD) üyesi olduğu Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) ile 4 müzik meslek birliği arasında 2008 yılında protokol imzalandı. Yaklaşık bin 600 otelin dahil edildiği protokole göre, Türkiye Musiki Eseri Sahipleri Meslek Birliği (MESAM), Müzik Eserleri Sahipleri Grubu Meslek Birliği, Mü-Yap Bağlantılı Hak Sahibi Fonogram Yapımcıları Meslek Birliği, Müzik Yorumcuları Meslek Birliği olmak üzere 4 birliğe 2008 yılından bu yana telif ödeniyor.
Bugüne kadar oteller, meslek birliklerine 70 milyon liraya yakın ödeme yaptı. Paylaşım oranlarında adil dağıtım olmadığı gerekçesiyle Antalya’da TÜROFED yöneticileriyle toplantı yapıldı. Toplantıya TÜROFED Başkanı Osman Ayık, MESAM Başkanı Arif Sağ ve ilgili isimler katıldı. TÜROFED Başkanı Osman Ayık, müzik meslek birliklerine telif hakları bedellerini havuz şeklinde ödediklerini, birlikler arasında paylaşımda bir takım sıkıntılar yaşandığı gerekçesiyle kendilerinden yardım istenildiğini söyledi. Ayık, TÜROFED ile müzik meslek birlikleri arasındaki protokole göre her yıl TEFE ve TÜFE’nin yarısı oranında bir artış yapıldığını da sözlerine ekledi.

#

15 Oca 2013 - 00:05 - Ekonomi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber