Tamamı iflas etti! Tonlarcası çuvalda kaldı

Kışın 2 TL'ye satılan soğanın fiyatının son dönemlerde 20 kuruşa kadar düşmesi üreticiyi vurdu

BÖLGEDEKİ kuraklık nedeniyle tarlalarında alternatif olarak soğan eken Viranşehirli üreticiler, kışın 2 TL'den satılan soğanın fiyatının 20 kuruşa kadar düşmesi nedeniyle büyük sıkıntı yaşıyor. Soğanın satıldığı rakamın, maliyetinin de altında olduğunu savunan üreticiler, kazanılan parayla borçlarını bile kapatamadıklarını söylüyor. Düşen fiyatlara rağmen zarara satış yapmak isteyen üreticinin de müşteri bulmakta zorlandığını anlatan çiftçiler, işçi bedeli, tohum, gübre, elektrik bedeli gibi bir çok masrafın olduğunu kaydetti.
Viranşehir ilçesine bağlı Eyüp Nebi Mahallesi'nde soğan yetiştiren Ahmet Bıçak isimli çiftçi, soğanı 20 kuruşa satmaları halinde masrafın yarısını bile çıkaramadıklarını ifade etti. Bıçak, "Bunca emeğimiz boşa gittiği gibi borçlu da kalıyoruz. Bu durumda soğan üretimi yapan biz çiftçilerin tamamı iflas etmiş durumdayız. Buna rağmen 20 kuruşa bile birçok üretici, müşteri bulamıyor. İşçi bedeli, tohum, gübre, elektrik bedeli ve benzeri masrafların tamamı ortada kaldı. Çok kaliteli soğan üretmemize rağmen mahsulümüz tarlada çürüyor. Ben ve çocuklarım aylardır gece gündüz çamurun içinde çalışıp soğan yetiştirdim. Fakat soğanlar tarlada çürüyor. Bunca masrafım ve emeğim çöpe gitti" dedi. Bıçak, devletin yardımını beklediklerini belirterek, soğanı tarlada kalan üreticilerin ise umudunun ülkenin batısındaki illerden beklenen talep olduğunu ifade etti.

26 May 2016 - 17:56 - Ekonomi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber